2014-12-25 20:45:08
Φωτογραφία για Οι τελευταίες κινήσεις για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας
Τα τραπεζώματα, όχι λόγω εορτών, αλλά λόγω εκλογών άρχισαν. Ήδη με το τέλος της δεύτερης ψηφοφορίας οι βουλευτές έφυγαν για τις εκλογικές τους περιφέρειες, όχι για να συναντήσουν τις οικογένειές τους, αλλά τους ψηφοφόρους τους.

Όλοι, αυτή τη στιγμή βλέπουν εκλογές και μάλιστα για τους περισσότερους έχει κλείσει και η 1η Φεβρουαρίου ως η πιθανότερη ημερομηνία διεξαγωγής τους.

Σε αυτό το κλίμα το Μαξίμου επιχειρεί να παίξει το τελευταίο του χαρτί. Θέλει δηλαδή να εκμεταλλευτεί το γεγονός ότι αν και όλοι προετοιμάζονται γι' αυτές κανείς δεν θέλει εκλογές.

Ακόμη και από τα δημοσκοπικά αποτελέσματα οι πολίτες πάνω απ' όλα δείχνουν ότι δεν θέλουν η χώρα να μπει σε μια περιπέτεια.

Αυτό θα είναι και το διακύβευμα που θα θέσει στο διάγγελμά του ο Α. Σαμαράς. Επί της ουσίας ο Πρωθυπουργός θα θέσει προ των ευθυνών τους τους βουλευτές εξηγώντας παράλληλα τους κινδύνους που υπάρχουν.


Στο Μαξίμου εκτιμούν ότι έχουν διαμορφωθεί κάποια αρνητικά δεδομένα. Πολλοί βουλευτές της ΔΗΜΑΡ έχουν ήδη πάρει το δρόμο για τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ μετά το θέμα Χαϊκάλη πολύ δύσκολα κάποιοι βουλευτές των ΑΝΕΛ θα αλλάξουν γνώμη.

Υπό αυτό το πρίσμα φαίνεται πολύ δύσκολο αυτή τη στιγμή ένα άνοιγμα Σαμαρά προς τη μεριά της ΔΗΜΑΡ με τον εκλογικό νόμο και άλλες αλλαγές, καθώς μοιάζει και άνευ ουσίας, υπό την έννοια ότι ήδη η ΔΗΜΑΡ μοιάζει με συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Πρωθυπουργός, λένε πηγές του Μαξίμου, θα περιγράψει στο μήνυμά του τους κινδύνους μιας προσφυγής σε πρόωρες κάλπες, αλλά και τις προοπτικές της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας.

Κάπως έτσι θα καταστήσει υπεύθυνους για την πιθανή περιπέτεια ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ΔΗΜΑΡ, αλλά και τους ανεξάρτητους βουλευτές που δεν θα αλλάξουν στάση.

Τι προσδοκά το Μαξίμου;

Μεταστροφή βουλευτών που βρίσκονται κοντά στο “ναι” όπως οι κύριοι Καπερνάρος και Πολύδωρας απ' τον χώρο της κεντροδεξιάς, αλλά και μεταστροφή βουλευτών της κεντροαριστεράς που δεν έχουν προσδεθεί στο άρμα του ΣΥΡΙΖΑ ή δεν επιθυμούν να εκτεθούν προς τους πολίτες αναλαμβάνοντας το βάρος προσφυγής στις κάλπες.

Πηγή: newsit
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ