2014-12-26 15:14:19
Φωτογραφία για Αχαΐα:Τα πουλάνε κοψοχρονιά αλλά δεν τ΄αγοράζουν - Κρίση, φόροι και γραφειοκρατία «θάβουν» τα ακίνητα
Ριζικά μεταβλήθηκε το σκηνικό στην ακίνητη περιουσία στην Αχαΐα τα τελευταία χρόνια της κρίσης. Από τη μια πλευρά αρκετοί ιδιοκτήτες προσπαθούν λόγω φορολογίας κυρίως να τα ξεφορτωθούν κι από την άλλη , παρά τη μεγάλη πτώση τιμών, η έλλειψη οικονομικών πόρων , οι φόροι και η γραφειοκρατία κρατούν τις αγοραπωλησίες καθηλωμένες, όπως εξηγεί στο thebest.gr η πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Ακινήτων Αχαΐας Κυριακή Αθανασιάδη.

Την ίδια ώρα η Ελλάδα καταγράφει ένα παγκόσμιο αρνητικό ρεκόρ, σε σύνολο λοιπόν 54 χωρών, η Ελλάδα βρίσκεται στην 52η θέση και παρουσιάζει την τρίτη μεγαλύτερη πτώση στις τιμές των σπιτιών, φθάνοντας το 7,7% στο τέλος Σεπτεμβρίου του 2014 σε σύγκριση με το Σεπτέμβριο του 2013, ενώ σε τριμηνιαία βάση το αντίστοιχο ποσοστό πτώσης διαμορφώνεται στο 1,4%.

Στην Αχαΐα την τελευταία τριετία οι τιμές έχουν διαμορφωθεί σε πολύ χαμηλά επίπεδα όπως εξηγεί η κ. Αθανασιάδη στο thebest.gr οι οποίες κυμαίνονται κάτω των αντικειμενικών αξιών και σε ορισμένες περιπτώσεις μειωμένες στο 50% αυτών και προσθέτει ότι παρά τις χαμηλές τιμές αγορές δεν γίνονται.


«Η αξία το ακινήτου ως μοχλός ανάπτυξης της οικονομίας όχι μόνο δεν αναγνωρίστηκε , αλλά την ίδια ώρα δέχεται σαμποτάζ. Ακόμα και κάποιοι λίγοι που μπαίνουν στη διαδικασία να αποκτήσουν ένα ακίνητο στο τέλος αποθαρρύνονται και οδηγούμαστε σε ματαιώσεις αγοραπωλησιών, καθώς η γραφειοκρατία και η φορολογική επιβάρυνση είναι μεγάλες» τονίζει η κ. Αθανασιάση. «Δεν διαμαρτύρομαι ως Πρόεδρος του Συλλόγου αλλά ως Ελληνίδα φορολογούμενη». Προσθέτει. «Γίνεται σαμποτάζ στην αγορά ακινήτων κι αυτό δεν ωφελεί κανέναν».

Ελευθερία Μακρυγένη-thebest
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ