2014-12-27 14:05:52
Φωτογραφία για Δύο νεκροί σε συγκρούσεις μεταξύ μελών του ΡΚΚ και Κούρδων παρακρατικών-τζιχαντιστών
Βίαιες συγκρούσεις έχουν ξεσπάσει στην κωμόπολη Τζίζρε, του τουρκοκρατούμενου Κουρδιστάν, μεταξύ μελών της νεολαίας του ΡΚΚ (YDGH) και μελών της παρακρατικής οργάνωσης Hüda-Par, που έχει ιδρυθεί από το τουρκικό βαθύ κράτος και έχει στελεχωθεί από θρησκευόμενους Κούρδους και υποστηρίζει τους τζιχαντιστές του λεγόμενου Ισλαμικού Κράτους.

Οι συγκρούσεις ξέσπασαν όταν οι παρακρατικοί του Hüda-Par, συνεπικουρούμενοι από την Αστυνομία, αντέδρασαν στην πανηγυρική υποδοχή των σορών των τεσσάρων ανταρτών του ΡΚΚ, που έχασαν τη ζωή τους στις μάχες εναντίον των τζιχαντιστών, στην πόλη Σεγκάλ, που θεωρείται το θρησκευτικό κέντρο των γεζιντί Κούρδων.

Μετά από αυτό ξέσπασαν συγκρούσεις, που επεκτάθηκαν μέχρι τη γειτονιά στην οποία κατοικούν οι παρακρατικοί του Hüda-Par, με αποτέλεσμα μέχρι στιγμής να έχουν χάσει τη ζωή τους δυο άτομα και να έχουν τραυματιστεί άλλα τρία.

Να σημειωθεί ότι το κόμμα Hüda-Par, που αποτελεί τη συνέχεια της παρακρατικής-παραστρατιωτικής οργάνωσης Χιζμπουλάχ, η οποία έδρασε τη δεκαετία του '90, ευθυνόμενη για δολοφονίες χιλιάδων Κούρδων, μελών και συμπαθούντων του ΡΚΚ, ιδρύθηκε από την κυβέρνηση Ερντογάν με σκοπό να χρησιμοποιηθεί ως αντίπαλο δέος στην παντοκρατορία του ΡΚΚ στο τουρκοκρατούμενο Κουρδιστάν.

Ο στόχος του τουρκικού βαθέος κράτους είναι δια του Hüda-Par να περιορίσει την επιρροή του ΡΚΚ στην κουρδική κοινωνία, κυρίως τη μεταβατική αλλά και την επόμενη μέρα της πολιτικής επίλυσης του Κουρδικού.
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ