2014-12-29 11:50:28
Φωτογραφία για Σε δραματικές συνθήκες ψηφίζουμε Πρόεδρο ή πάμε για εκλογές
Σοκ απο την κατάρρευση του Χρηματιστηρίου που προδικάζει δυσμενείς εξελίξεις- Στις 12 η ψηφοφορία Τα διεθνή ΜΜΕ λένε ότι η Ελλάδα είναι στο χείλος της καταστροφής και προειδοποιούν για κίνδυνο εκτροπής της οικονομίας - Από τα πρώτα λεπτά, που θα ψηφίσουν οι βουλευτές της Α΄ και Β΄ Αθηνών, θα κριθεί το αποτέλεσμα

Με όλα τα προγνωστικά να δείχνουν πρόωρες κάλπες και δύο θρίλερ σε εξέλιξη (διάσωση στο Norman Atlantic και έκρηξη οχήματος στο Ελ. Βενιζέλος), η Βουλή συνέρχεται στις 12 το μεσημέρι σε μια ύστατη προσπάθεια συγχρονισμού της με τη βούληση της κοινής γνώμης που πλειοψηφικά επιμένει στην ανάγκη να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας και να αποτραπεί η αβεβαιότητα που κλυδωνίζει την ελληνική οικονομία.

Παρά τις δραματικές εκκλήσεις των προηγουμένων ημερών από κυβερνητικούς και άλλους παράγοντες, αλλά και τις παρασκηνιακές διαβουλεύσεις που ακολούθησαν, οι 12 ψήφοι οι οποίες απαιτείται να προστεθούν στις 168 που συγκέντρωσε κατά την δεύτερη ψηφοφορία ο μοναδικός υποψήφιος κ. Σταύρος Δήμας, μοιάζει δύσκολο έως αδύνατο να συγκεντρωθούν και να προκύψει το άθροισμα των 180 βουλευτών στην τρίτη -και τελευταία σε αυτή τη φάση- ψηφοφορία.


Στο κυβερνητικό επιτελείο διατηρούν κάποιες «αμυδρές», όπως χαρακτηρίζονται, «ελπίδες να επικρατήσει η λογική» και, όπως λένε χαρακτηριστικά, «να ακούσουν τη φωνή της συνείδησής τους» οι βουλευτές εκείνοι, οι οποίοι, ενώ υποστηρίζουν ότι οι εκλογές είναι καταστρεπτικές για τη χώρα, επιμένουν στο «παρών» που είπαν στις δύο προηγούμενες ψηφοφορίες.

Κρίσιμος παραμένει ο ρόλος των 12 ανεξάρτητων βουλευτών, εκ των οποίων ωστόσο οι έξι δεν υπολογίζονται καθώς έχουν ήδη συνταυτιστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ και οι από τους υπολοίπους δεν διαφαίνεται διάθεση για μεταστροφή της στάσης, ίσως και εξαιτίας του γεγονότος ότι προεξοφλούν ότι, ακόμη και αν οι ίδιοι ψηφίσουν αυτή τη φορά τον κ. Δήμα, οι εκλογές δεν θα αποτραπούν.

Το ίδιο ισχύει και τους ορισμένους από τους βουλευτές των ΑΝ.ΕΛ. και της ΔΗΜ.ΑΡ., οι οποίοι, ενώ διαφωνούν με τη «γραμμή» των ηγεσιών των κομμάτων τους, διστάζουν να τοποθετηθούν υπέρ του κ. Δήμα και της παράτασης του βίου της Βουλής, καθώς προβλέπουν ότι η ψήφος τους δεν θα αποδώσει τα αναμενόμενα.

Την ίδια ώρα στα επιτελεία της αντιπολίτευσης επικρατεί απόλυτη βεβαιότητα ότι η σημερινή ψηφοφορία δεν είναι παρά μια τυπική διαδικασία που αναπότρεπτα θα οδηγήσει στις πρόωρες εκλογές.

Πότε και από ποιους θα κριθεί η ψηφοφορία

Όπως έγραψε το «ΘΕΜΑ» της Κυριακής, πεποίθηση έμπειρων κοινοβουλευτικών είναι ότι η έκβαση της ψηφοφορίας θα κριθεί ήδη από την αρχή της ανάγνωσης του ονομαστικού καταλόγου με τον οποίο θα κληθούν, ανά περιφέρεια, να ψηφίσουν οι βουλευτές και το αποτέλεσμα θα διαφανεί από τα πρώτα λεπτά της ψηφοφορίας.

Εφόσον επιμείνουν στο «παρών», κατ΄ αρχήν, η βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ. Έλενα Κουντούρα, η οποία εκλέγεται στην Α΄ Αθηνών και, κατά το παρελθόν τουλάχιστον, εθεωρείτο ως μια από τις πιθανές προς μετακίνηση βουλευτές, καθώς και, εν συνέχεια, οι ανεξάρτητοι Βύρων Πολύδωρας, Πέτρος Τατσόπουλος και Μίμης Ανδρουλάκης από τη λίστα της Β’ Αθηνών, τότε η προκήρυξη των εκλογών για την 25η Ιανουαρίου ή, το αργότερο, την 1η Φεβρουαρίου θα επιβεβαιωθεί πριν καν ολοκληρωθεί η ονομαστική κλήση των βουλευτών.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ