2014-12-29 16:27:24
Φωτογραφία για Αυτή είναι η βασική προεκλογική στρατηγική Σαμαρά – Τι ετοιμάζει το Μαξίμου;
Σε εκλογές οδεύει η χώρα στις 25 Ιανουαρίου, με το δίλημμα «Αλήθεια και ευθύνη» σε πρώτο πλάνο, όπως το έθεσε ο πρωθυπουργός στη δήλωσή του Πάντως, ανώτερη κυβερνητική πηγή, εξηγούσε πως τίποτα δεν έχει κριθεί, ενώ εξηγούσε και τους άξονες στους οποίους θα κινηθεί η ΝΔ.

Η κυβερνητική πηγή εξέθεσε πέντε άξονες, με βάση τους οποίους η κυβέρνηση αισιοδοξεί πως η έκβαση των εκλογών δεν θα είναι αρνητική, όπως αυτοί προκύπτουν από τις δημοσκοπήσεις:

Ο κόσμος δεν θέλει εκλογές, το οποίο βέβαια κρίθηκε, με αποτέλεσμα στην κυβέρνηση να εκτιμούν πως αυτό θα βαρύνει.

Αυξάνεται η εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό.

Καταλληλότητα Σαμαρά για την πρωθυπουργία

Στα τρία βασικά ποιοτικά στοιχεία προηγείται ο Αντώνης Σαμαράς (καταλληλότητα για πρωθυπουργία, διαχείριση οικονομίας και εξωτερικής πολιτικής)

Ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται αλλά κλείνει η ψαλίδα και αναμένεται να κλείσει και άλλο στο επίπεδο του στατιστικού σφάλματος.


Στην κυβέρνηση υπάρχει αγανάκτηση για τη στάση της αντιπολίτευσης, η οποία εκβιαστικά έσυρε τη χώρα σε εκλογές, όπως έλεγαν σύσσωμα τα κυβερνητικά στελέχη, ενώ διαπίστωναν και σύμπλευση ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσής Αυγής. Στην ερώτηση για το πώς θα ψηφίσει ο κόσμος, με δεδομένη την αγανάκτηση, η κυβερνητική πηγή αντέτεινε πως «ο κόσμος ψηφίζει και το μέλλον», εξηγώντας επί της ουσίας πως θα υπάρχει και θετική ψήφος, πέραν της φοβικής.

Στο κυβερνητικό επιτελείο υπάρχει η εκτίμηση πως ένα κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου θα αποδομήσει το πλειοψηφικό ρεύμα του ΣΥΡΙΖΑ, κόβοντας περίπου μια μονάδα από την αξιωματική αντιπολίτευση, κάτι που «αρκεί», σύμφωνα με την ανώτερη κυβερνητική πηγή.

Σε ερώτηση, αν κάτι πήγε στραβά, ο κυβερνητικός παράγοντας ισχυρίστηκε πως «έγινε αυτό που έπρεπε να γίνει», με την κυβέρνηση να δίνει την ευθύνη στους βουλευτές. Επίσης, απάντηση πως οι ανεξάρτητοι ψήφισαν υπό το κράτος τρομοκρατίας και υπό εκβιαστικές συνθήκες, ενώ παρατήρησε πως εν τέλει οι περισσότεροι ανεξάρτητοι βουλευτές υπερψήφισαν την κυβερνητική πρόταση.

Όσο για τα εκλογικά διλήμματα, εξήγησε πως το δίλημμα «αλήθεια και ευθύνη» θα είναι σε πρώτο πλάνο, ενώ έκανε και άνοιγμα σε ανεξάρτητους που υπερψήφισαν, πλην όμως των κυρίων Μπούκουρα και Αλεξόπουλου που προέρχονται από τη Χρυσή Αυγή.

Τέλος, σημείωσε πως οι εκλογές αποφασίστηκε να γίνουν νωρίς, ώστε να συνδέονται καλά με την παράταση του προγράμματος και να υπάρχει περιθώριο για την κυβέρνηση που θα προκύψει να κλείσει τη συμφωνία.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ