2014-12-29 22:42:43
Φωτογραφία για Παρουσία του Πλάθιντο Ντομίνγκο ο Διεθνής Διαγωνισμός Τσαϊκόφσκι 2015
Με κορυφαίους σολίστες από όλον τον κόσμο και τιμώμενο πρόσωπο τον διεθνούς φήμης τενόρο Πλάθιντο Ντομίνγκο θα... πραγματοποιηθεί φέτος το καλοκαίρι ο Διεθνής Διαγωνισμός Τσαϊκόφσκι.

Πρόκειται για έναν από τους πιο διάσημους μουσικούς διαγωνισμούς στον κόσμο, ο οποίος φέτος μετρά 15 χρόνια συνεχούς παρουσίας και θα πραγματοποιηθεί από τις 15 Ιουνίου έως τις 3 Ιουλίου στη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη.

Στην τελευταία συνεδρίαση της οργανωτικής επιτροπής του Διεθνούς Διαγωνισμού Τσαϊκόφσκι για το 2104, που έγινε στις 24 Δεκεμβρίου στο Θέατρο Μπολσόι, η πρόεδρός του και αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ρωσικής Ομοσπονδίας Όλγα Γκολοντέτς, δήλωσε πως τα χρηματικά βραβεία έχουν αυξηθεί: «Το Grand Prix θα είναι 100.000 δολάρια, το Πρώτο βραβείο στα 30.000 δολάρια, το δεύτερο στα 20.000 δολάρια και το τρίτο στα 10.000».

Σύμφωνα με την Γκολοντέτς , οι διοργανωτές αναμένουν αυξημένη συμμετοχή: «Στον φετινό διαγωνισμό θα λάβουν μέρος πάνω από 600 σολίστες από όλο τον κόσμο, ενώ τους νικητές περιμένει διεθνή περιοδεία στην Κίνα, την Ιαπωνία και την Κορέα».


Στη συνάντηση συζητήθηκε επίσης και η σύσταση της φετινής κριτικής επιτροπής, η οποία θα περιλαμβάνει 42 μουσικούς από 16 χώρες. Τη συμμετοχή τους στην κριτική επιτροπή έχουν ήδη επιβεβαιώσει διεθνείς αστέρες, όπως οι βιολονίστες Βαντίμ Ρέπιν, Μαξίμ Βενγκέροφ και Λιάνα Ισακάτζε και οι πιανίστες Μισέλ Μπέροφ, Βλαντίμιρ Ασκενάζυ, Μπόρις Μπερεζόφσκι και Ντενίς Ματσούεφ.

Ακόμη συζητείται η παρουσία του διάσημου τενόρου Πλάθιντο Ντομίνγκο στην κριτική επιτροπή, αλλά όπως είπαν οι διοργανωτές, η συμμετοχή του είναι πιθανή μόνο στον τελικό, καθώς ο Ντομίνγκο θα βρίσκεται σε άλλον διεθνή διαγωνισμό με το όνομά του.

«Ο Πλάθιντο Ντομίνγκο διεξάζει ταυτόχρονα άλλον έναν διαγωνισμό. Στην καλύτερη περίπτωση, θα έρθει τις τελευταίες ημέρες, αλλά ελπίζω ότι θα παραβρεθεί ως τιμώμενο πρόσωπο» είπε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Θεάτρου Μαριίνσκι, Βαλέρι Γκέργκιεφ.

Ο Διεθνής Διαγωνισμός Τσαϊκόφσκι πραγματοποιείται από το 1958 και αποτελεί έναν από τους κορυφαίους μουσικούς διαγωνισμούς κλασσικής μουσικής σε όλον τον κόσμο.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
H συγκίνηση βάσει ποσοστώσεων
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
H συγκίνηση βάσει ποσοστώσεων
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ