2014-12-30 17:16:18
Φωτογραφία για Λευκή επέλαση στην Αττική – Προβλήματα στο οδικό δίκτυο
Από νωρίς το πρωί της Τρίτης, τα πρώτα χιόνια έπεσαν στην Πεντέλη και την Πάρνηθα, ενώ εδώ και λίγες ώρες στα λευκά ντύθηκε και ο Υμηττός.

Ωστόσο, μπορεί να κάποιους τα χιόνια να είναι αφορμή για να διασκεδάσουν (μιας και πλέον βλέπουμε πολύ σπάνια χιόνι στη πρωτεύουσα) για άλλους όμως είναι ταλαιπωρία ή και κακουχία σε κάποιες περιπτώσεις.

Ειδικότερα, από το πρωί χιονίζει σε Πεντέλη, Πάρνηθα, Αγιο Στέφανο, Διόνυσο Ιπποκράτειο Πολιτεία. Επίσης στα βόρεια προάστια ρίχνει χιονόνερο. Οι χιονοπτώσεις θα ενταθούν μέσα στην ημέρα, ενώ αύριο και μεθαύριο οι μέρες θα είναι ακόμα πιο δύσκολες, σύμφωνα με την ΕΜΥ. Πιθανότατα να το «στρώσει» σε περιοχές των βορείων προαστίων, αλλά το κρύο θα είναι τσουχτερό για τις επόμενες τρεις ημέρες τουλάχιστον.

Απαραίτητες είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες σε περιοχές της Αττικής τις τελευταίες ώρες λόγω της έντονης χιονόπτωσης Πιο αναλυτικά, η κυκλοφορία των οχημάτων στο 25 χλμ. της Παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών- Θηβών, στα Βίλια, διεξάγεται μόνο με αλυσίδες. Αντιστοίχως, οι οδηγοί που θέλουν να κινηθούν από το 22ο χλμ. της λεωφόρου Πάρνηθος μέχρι το καζίνο πρέπει να τοποθετήσουν αλυσίδες στα οχήματά τους.


Στην παλαιά οδό από την Πεντέλη προς τη Νέα Μάκρη και συγκεκριμένα από το ύψος του στρατιωτικού νοσοκομείου Πεντέλης έως τη διασταύρωση του Αγ. Πέτρου, η κυκλοφορία έχει διακοπεί.

Επίσης, προβλήματα παρατηρούνται και στο ορεινό επαρχιακό οδικό δίκτυο της Αχαΐας, τα οποία έχουν προκαλέσει οι χιονοπτώσεις, που εκδηλώνονται από το βράδυ της Δευτέρας.

Ειδικότερα, κλειστός παραμένει ο δρόμος από την κοινότητα Περιστέρα της Αιγιαλείας, προς το χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων, ενώ αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα που κινούνται στην επαρχιακή οδό Πούντας- Καλαβρύτων, καθώς και στον δρόμο που συνδέει τα Καλάβρυτα με το χιονοδρομικό κέντρο.

Έκτακτα μέτρα του δήμου Αθηναίων

Δύο θερμαινόμενες αίθουσες, τη Λέσχη Φιλίας στη Γκράβα και το Γραφείο 4ΔΔ στο Κολωνό, διαθέτει από το πρωί ο δήμος Αθηναίων για τη φιλοξενία αστέγων, λόγω της ραγδαίας επιδείνωσης του καιρού και των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην Αθήνα.

Σε 24ωρη βάση λειτουργεί γραμμή επικοινωνίας με τους δημότες στην τετραψήφια τηλεφωνική γραμμή 1595, καθώς και το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων επί των οδών Σοφοκλέους και Πειραιώς 35.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ