2014-12-31 11:45:03
Φωτογραφία για Norman Atlantic: Εγκλωβισμένοι στο Μπρίντιζι οι Έλληνες διασωθέντες
Δεν έχει τέλος η ταλαιπωρία για τους διασωθέντες επιβάτες του Norman Atlantic που μεταφέρθηκαν με το πολεμικό πλοίο San Giorgio στο Μπρίντιζι αφού εξαιτίας του χιονιά δεν μπορούν να επιστρέψουν στην Ελλάδα.

Η σφοδρή κακοκαιρία που πλήττει και την Ιταλία έχει αφήσει καθηλωμένο στο αεροδρόμιο του Μπρίντιζι το Airbus που διέθεσε δωρεάν η εταιρεία Aegean για την μεταφορά των διασωθέντων επιβατών του πλοίου Norman Atlantic στην Αθήνα.

Ετσι οι 105 διασωθέντες πρέπει να υποστούν και αυτή την ταλαιπωρία μετά από τόσα που έχουν περάσει τα τελευταία 24ωρα, αφού για την ώρα οι πτήσεις έχουν απαγορευτεί επαόριστον.

Η αναχώρησή τους είχε αρχικά ορισθεί για σήμερα στις 08:30 ώρα Ιταλίας με αεροσκάφος που παραχώρησε δωρεάν η Aegean, πλην όμως λόγω της εκτεταμένης χιονόπτωσης κατά τη διάρκεια της νύχτας στην περιοχή, στην πίστα του αεροδρομίου του Μπρίντιζι δημιουργήθηκε στρώμα πάγου και η απογείωση του σκάφους κατέστη αδύνατη. Από στιγμή σε στιγμή αναμένεται η άφιξη στο αεροδρόμιο ειδικού μηχανήματος, που θα καθαρίσει την πίστα.


Την ίδια ώρα το αλαλούμ με τις λίστες επιβατών και επιβαινόντων στο μοιραίο πλοίο ξεπερνά τη φαντασία. Συγκλονιστικές οι μαρτυρίες των επιβατών που δεν έκρυβαν ότι σκέφτονταν μόνο τον θάνατο.

Εγκληματική φαίνεται ότι είναι η ολιγωρία του πλοιάρχου και των μελών του πληρώματος που δεν κατόρθωσαν να συντονίσουν την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης.

Εκατόν τριάντα άτομα, εκ των οποίων 118 Έλληνες, επιβάτες του μοιραίου πλοίου «Norman Atlantic», αποβίβασε στο λιμάνι του Μπρίντιζι το ιταλικό πολεμικό πλοίο «San Giorgio».

Το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής αναμένεται να δώσει σε λίγη ώρα νέα λίστα με Έλληνες επιβαίνοντες.

Η διασταύρωση με τις λίστες των επιβατών που επέβαιναν στο επιβατηγό- οχηματαγωγό πλοίο «Norman Atlantic» που παραμένει στο ίδιο σημείο κοντά στις αλβανικές ακτές θα συνεχιστεί και σήμερα μεταξύ των ελληνικών και των ιταλικών Αρχών.

Η ναυλώτρια εταιρεία ΑΝΕΚ με νεότερη ενημέρωση που απέστειλε προς το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής, τονίζει ότι η λίστα επιβαινόντων του δρομολογίου του πλοίου «Norman Atlantic» Πάτρα- Ηγουμενίτσα- Αγκόνα στις 27/12/2014 περιλαμβάνει 474 άτομα.

Το υπουργείο Ναυτιλίας υπενθυμίζει ότι για τη συνεχή ενημέρωση των συγγενών των επιβαινόντων του «Norman Atlantic» σχετικά με την εξέλιξη της επιχείρησης, λειτουργούν σε 24ωρη βάση δύο επιπλέον γραμμές ενημέρωσης, με αριθμούς κλήσης 2131371042 και 2131371036.

Ξεκίνησε η διαδικασία διερεύνησης των αιτίων της τραγωδίας του «Norman Atlantic».

Όλα τα μέλη του πληρώματος του πλοίου (συνολικά 22 άτομα), που μεταφέρθηκαν -μαζί με τους Έλληνες διασωθέντες επιβάτες- στο λιμάνι του Μπρίντιζι με το ιταλικό πολεμικό πλοίο «San Giorgio» καταθέτουν ήδη στις Αρχές του Μπάρι.

Όπως έγινε γνωστό από την ελληνική πρεσβεία, οι Έλληνες επιβάτες είναι καλά στην υγεία τους και φιλοξενούνται σε ξενοδοχειακή μονάδα, έξω από το Μπρίντιζι.

Πηγή: protothmea
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ