2014-12-31 12:24:09
Φωτογραφία για Ηλεία: Σοκάρει η μαρτυρία του Σάκη Φερμαντζή από το Norman Atlantic
Βγήκε τελευταίος από την καμπίνα του, όμως στάθηκε τυχερός στη συνέχεια και βρέθηκε στην πρώτη βάρκα που έπεσε στο νερό από το φλεγόμενο Norman Atlantic. Ο Ηλείος οδηγός από τη Ροβιάτα Σάκης Φερμαντζής, μίλησε στην Πρωινή για την περιπέτεια που έζησε, μέσα στο πλοίο, αλλά και στη συνέχεια έως την επιστροφή του στην πατρίδα. Δραματικές υπήρξαν οι στιγμές έως ότου επιβιβάστηκε στο πλοίο Spirit of Piraeus αλλά η ταλαιπωρία δεν τελείωσε εκεί, αφού ακολούθησαν πολλά διαδικαστικά Σύμφφωνα με το ilialive.gr ο Σάκης Φερμαντζής, έφυγε από την Ροβιάτα κενός φορτίου αφού αναμενόταν να φορτώσει στο εξωτερικό. Το μοιραίο πρωινό κοιμόταν σε τετράκλινη καμπίνα του πλοίου, μαζί με άλλους τρεις συναδέλφους του. Ένας εξ αυτών αντιλήφθηκε στις 5,30 ότι κάτι συμβαίνει και κοιτώντας από το φινιστρίνι, είδε τις φλόγες να βγαίνουν από το χώρο οχημάτων του πλοίου. Αμέσως ξύπνησε και τους υπόλοιπους και βιαστικά πήραν τα πράγματά τους και βγήκαν έξω. «Δεν μας ενημέρωσε κανείς. Έμεινα τελευταίος στην καμπίνα για να πάρω τα πράγματά μου και δύο πετσέτες. Έψαξα για σωσίβιο αλλά δεν βρήκα. Αργότερα μας έδινε κάποιος από το πλήρωμα στους διαδρόμους» είπε.


«Επικράτησε πανικός από την πρώτη στιγμή, κανείς δεν μας έλεγε τίποτα. Βγήκαμε στο κατάστρωμα σε αέρα δέκα μποφόρ με βροχή και βλέπαμε τις φλόγες να αντανακλούν στα κύματα» είπε ο 38χρονος Σάκης Φερμαντζής. Μαζί με άλλους επιβάτες και μέλη του πληρώματος προσπάθησε να κατεβάσουν μια σωσίβια λέμβο. Στάθηκε τυχερός γιατί βρέθηκε από τους πρώτους σε αυτή. «Είχε δέκα μποφόρ και η λέμβος κινδύνευε να ανατραπεί από τα κύματα. Κινδυνέψαμε πολύ μέσα στη θάλασσα, μια χτυπούσαμε στο πλοίο μας και μια στο άλλο που είχε φτάσει προς βοήθεια. Ακόμα και η προσπάθεια να ανεβεί ο κόσμος την ανεμόσκαλα του Spirit of Piraeus, ήταν πολύ δύσκολη» εξήγησε.

Στο πλοίο που έφτασε για βοήθεια παρέμεινε αρκετές ώρες, έχοντας περάσει τα χειρότερα για τον ίδιο και τους άλλους επιβάτες της πρώτης σωσίβιας λέμβου. Παρέμεναν εκεί, περιμένοντας να διασωθούν και άλλοι επιβάτες. Όταν δόθηκε σήμα από το κέντρο επιχειρήσεων το πλοίο αναχώρησε αρχικά για το Μπρίντιζι. «Φτάσαμε στο λιμάνι, όμως ο «πιλότος» λόγω του καιρού δεν μπόρεσε να οδηγήσει με ασφάλεια το πλοίο μέσα. Έτσι ο καπετάνιος αναγκάστηκε να αναχωρήσει μετά τα μεσάνυχτα για το Μπάρι. Εκεί όταν φτάσαμε, το πρώτο που κάναμε ήταν να καταθέσουμε στον Εισαγγελέα για την ναυτική τραγωδία». Αφού δέχθηκε την φροντίδα των τοπικών αρχών, μαζί με άλλους διασωθέντες, επιβιβάστηκε σε αεροσκάφος C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας και επέστρεψε το βράδυ της Δευτέρας στην Ελευσίνα. Από εκεί με ταξί, έφτασε πίσω στην Ηλεία για να δει και πάλι τους δικούς του ανθρώπους, που στιγμή δεν έπαψαν να ανησυχούν και να προσεύχονται για αυτόν και τους υπόλοιπους επιβάτες του Norman Atlantic.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Το Μεγαλύτερο Δώρο από΄Ολα
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
"Το Μεγαλύτερο Δώρο από΄Ολα"
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ