2015-01-01 18:43:19
Φωτογραφία για Τραγωδία στο NORMAN ATLANTIC: Και 4ος Έλληνας νεκρός - Αγωνία για τους εννέα αγνοούμενους - ΔΕΙΤΕ τα ονόματά τους
17:25 Μεγαλώνει η λίστα με τους Έλληνες νεκρούς στην τραγωδία του Norman Atlantic, καθώς ταυτοποιήθηκε και τέταρτος νεκρός. Πρόκειται για τον Γεράσιμο Καζαντζίδη, του οποίου η σορός βρέθηκε στην Ιταλία, όπως ενημέρωσε η ελληνική πρεσβεία την οικογένειά του.

Χθες το απόγευμα, ο γαμπρός του βρέθηκε στο Ελευθέριος Βενιζέλος, όπου αφίχθησαν Έλληνες διασωθέντες, και τον αναζητούσε κρατώντας μια φωτογραφία του, την οποία είχαν στείλει στην ελληνική πρεσβεία εδώ και τρεις ημέρες.

Σύμφωνα με όσα είπε συγγενής του Γεράσιμου Καζαντζίδη στο Newsit, η οικογένειά του θα ταξιδέψει το Σάββατο στην Ιταλία, με τα έξοδά τους να είναι καλυμμένα από το κράτος.

Σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας, οι Έλληνες αγνοούμενοι είναι εννέα. Πρόκειται για τους:

1. ΚΟΥΦΟΓΙΩΡΓΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

2. ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

3. ΤΣΑΜΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

4. ΝΙΚΟΛΑΡΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ


5. ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ

6. ΣΑΓΙΡΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

7. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

8. ΚΑΡΑΒΑΓΓΕΛΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

9. ΣΟΦΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

12.10 Πέντε ημέρες έχουν συμπληρωθεί από τη στιγμή που το Norman Atlantic έπιασε φωτιά ανοιχτά της Αδριατικής μετατρέποντας σε εφιάλτη το ταξίδι των εκατοντάδων ανθρώπων που επέβαιναν σε αυτό.

Παρά τις συνεχείς έρευνες από ιταλικά και ελληνικά εναέρια και πλωτά μέσα υπάρχουν ακόμα τουλάχιστον 18 άνθρωποι τα ίχνη των οποίων έχουν χαθεί, ανάμεσα στους οποίους και εννέα Έλληνες.Ωστόσο ο αριθμός αυτός μπορεί και να μην είναι ο σωστός και τελικός καθώς το χάος στη διαχείριση της κατάστασης από τις ιταλικές αρχές συνεχίζεται,όπως αναφέρει το protothema.gr.Ενδεικτικό είναι ότι όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη ο εκπρόσωπος τύπου του Λιμενικού, Νίκος Λαγκαδιανός, ο αριθμός των θυμάτων σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση των ιταλικών αρχών είναι πλεόν 10 και όχι 11 όπως είχε ανακοινωθεί. Όπως εξήγησε ο κ. Λαγκαδιανός στις λίστες που έρχονται από τις ιταλικές αρχές παρατηρούνται διπλοεγγραφές και αναγραμματισμοί στις αναγραφές. Για το λόγο αυτό η ελληνική πλευρά απηύθυνε έντονο διάβημα προς τις ιταλικές αρχές προκειμένου να δοθούν το συντομότερο δυνατόν τα τελικά και οριστικά στοιχεία.

10.05 Στην ανακοίνωση του Λιμενικού αναφέρεται ότι "μετά από έντονο διάβημα που έγινε από το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής στο Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης της Ρώμης, έχουμε την επίσημη ενημέρωση από τις ιταλικές αρχές για τον αριθμό των θυμάτων της ναυτικής τραγωδίας. Ο συνολικός αριθμός των νεκρών μέχρι στιγμής είναι 10, εκ των οποίων τρεις είναι οι Έλληνες που έχουν ταυτοποιηθεί, 4 οι ταυτοποιημένοι αλλοδαποί και 2 ακόμη μη ταυτοποιημένοι.

Επιπλέον, σημειώνεται ότι εντοπίστηκε 1 σορός αγνώστων λοιπών στοιχείων από διασωστικές δυνάμεις της Ιταλικής Ακτοφυλακής στη θάλασσα, η οποία λόγω αντίξοων συνθηκών δεν κατέστη εφικτό να περισυλλεγεί.

Μέχρι στιγμής καμία πληροφορία δεν υπάρχει για 18 άτομα, από τους οποίους οι 9 είναι Έλληνες και τα ονόματα των οποίων έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Διατηρούμε επιφυλάξεις για τον ακριβή αριθμό των διασωθέντων που μπορούμε να ανακοινώσουμε, καθώς στα μέχρι τώρα στοιχεία που μας έχουν διαβιβάσει οι Ιταλικές Αρχές παρατηρούνται διπλοεγγραφές και αναγραμματισμοί στις καταγραφές των ονομάτων".
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ