2015-01-02 08:29:16
Φωτογραφία για Τα Χανιά μετρούν τις πληγές τους από την πρωτοφανή κακοκαιρία
Ξεκινά από σήμερα κιόλας η καταγραφή των ζημιών που άφησε πίσω της η κακοκαιρία η οποία έπληξε τα Χανιά για δύο περίπου 24ωρα δημιουργώντας εικόνες χάους και βιβλικής καταστροφής σε περιοχές του Νομού.

Βράχοι και χώματα εν μέση οδό, πλημμυρισμένα σπίτια, καταστήματα και επιχειρήσεις συνθέτουν την εικόνα στο βόρειο κυρίως τμήμα του Νομού όπου μέχρι και σήμερα η Πυροσβεστική υπηρεσία δέχεται κλήσεις για απάντληση υδάτων.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης που βρέθηκε χθες ανήμερα Πρωτοχρονιάς στα Χανιά επισκέφτηκε το Κολυμπάρι και διαπίστωσε ο ίδιος το μέγεθος της καταστροφής ενώ διαβεβαίωσε ότι από την πλευρά της η Περιφέρεια θα κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να δοθούν οι απαραίτητοι πόροι για την αποκατάσταση των ζημιών. Κλειδί ωστόσο για την άμεση αντιμετώπιση της έκτακτης αυτής κατάστασης που δημιουργήθηκε από την κακοκαιρία είναι να κριθούν οι πληγείσες περιοχές πλημμυρόπληκτες.


Ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Γιάννης Μαλανδράκης ζήτησε από τον Περιφερειάρχη να κηρηχθεί ολόκληρος ο Δήμος πλημμυρόπληκτος ώστε από τη μια να αποζημιωθούν οι πολίτες των οποίων τα νοικοκυριά και οι περιουσίες υπέστησαν ζημιές και από την άλλη να εγκριθούν έκτακτα κονδύλια για την αποκατάσταση των καταστροφών στο οδικό δίκτυο μέσα από σχετικό πρόγραμμα για πλημμυρόπληκτες περιοχές.

Που μπορούν να απευθυνούν πολίτες και επιχειρηματίες

Η καταγραφή των ζημιών που υπέστησαν νοικοκυριά  γίνεται από τους Δήμους ενώ οι επιχειρηματίες θα πρέπει να απευθυνθούν στην Αντιπεριφέρεια.

Δήμος Πλατανιά

Οι δημότες του Πλατανιά θα μπορούν από σήμερα να καταθέτουν αυτοπροσώπως τις αιτήσεις τους καταγράφοντας τις ζημιές στο σπίτι και σε οικοσυσκευές τους,  στο δημαρχείο στο Γεράνι. Τα τηλέφωνα για πληροφορίες  είναι τα 28213 40022 και 28210 61718.

Δήμος Χανίων

Από σήμερα Παρασκευή , θα παραλαμβάνονται οι αιτήσεις των δημοτών, που θέλουν να δηλώσουν ζημιές αναφορικά με τα σπίτια τους, στο Γραφείο Διαφάνειας και Εξυπηρέτησης του Δημότη (Μυλωνογιάννη και Υψηλαντών) καθώς και στα Κ.Ε.Π.

Αντιπεριφέρεια Χανίων

Στο Μέγαρο της Π.Ε. Χανίων (Πλατεία Δικαστηρίων, 1ος όροφος), θα μπορούν να προσέρχονται μόνο οι επιχειρηματίες πολίτες των οποίων οι επιχειρήσεις επλήγησαν από τις πλημμύρες στις 31-12-2014, προκειμένου να δηλώσουν τις ζημιές που υπέστησαν, ώστε να γίνει η αυτοψία, καταγραφή και αποτίμησή τους.

Η παραλαβή των αιτημάτων θα γίνεται από το πρωί στις 08:00 μέχρι το απόγευμα στις 18:00, την Παρασκευή 02-01-2015, το Σαββάτο 03-01-2015 και την Κυριακή 04-01-2015.

Οι επιχειρηματίες θα πρέπει να έχουν μαζί τους την ταυτότητά τους ή άλλο αποδεικτικό έγγραφο ταυτοπροσωπίας, όπως και τα πλήρη στοιχεία της επιχείρησή τους.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ