2015-01-04 12:37:13
Φωτογραφία για Τρίψτε την 5η Παράγραφο στα μούτρα του κ. Άιντα…
Β Ε Β Α Ι Ω Σ είναι πρόδηλο κι εμφανές ότι ο Νορβηγός κ. Έσπεν Μπαρθ Άιντα, όπως και κάθε προηγούμενος Ειδικός Απεσταλμένος του Γ.Γρ. του ΟΗΕ για το Κυπριακό, έχει την ευχέρεια, με επιδεικτικά σαδιστικό τρόπο, να «τρίβει στα μούτρα» της «ε/κ πλευράς» τα διαδοχικά ΚΕΙΜΕΝΑ των υποχωρήσεων στις οποίες προέβησαν, με «γενναίες προσφορές» προς τους Τούρκους, οι διαδοχικοί ηγέτες της.

Ω Σ Τ Ε Ο ΙΔΙΟΣ να υπεραμύνεται (α) της πλήρους κι εκκωφαντικής αδιαφορίας του για την κρατική οντότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας και (β) της υπονόμευσης των κυριαρχικών της δικαιωμάτων στην ΑΟΖ, στην οποία ο ίδιος τώρα συνεργεί και συμπράττει με τους Τούρκους Κατακτητές.

Π Ρ Ω Τ Α Ρ Χ Ι Κ Ο, άλλωστε, της αποστολής του, μέσα απ’ όλα τα ΚΕΙΜΕΝΑ (τα «κεκτημένα») είναι η εξαφάνιση, η διάλυση, η «μετεξέλιξη» του κράτους της ΚΔ και η αντικατάστασή του από έναν συμφωνημένο Διζωνικό Συνεταιρισμό Δύο Ίσου Καθεστώτος Συνιστώντων Κρατών, με τους Τούρκους, μέσω των Τ/κ, Ισοτίμως Συγκυρίαρχους, εφ’ ολοκλήρου της Κύπρου και της ΑΟΖ της. Σε αυτήν την κατάντια κατήντησε, στη διαχρονική της πτώχευση, η σχέση του Ελληνισμού (Αθηνών και Λευκωσίας) με τον Ο.Η.Ε.


Α Υ Τ Η , ΛΟΙΠΟΝ, η κατάντια έχει μια ιστορία διαδοχικών πεπραγμένων κι αντίστοιχων απραξιών, η οποία, τον ερχόμενο μήνα, Φεβρουάριο 2015, συμπληρώνει 38 χρόνια: Από την Προπατορική Διολίσθηση στην ανέκαθεν τουρκοφόρα παγίδα - αιχμαλωσία - εγκλωβισμό, της διαδικασίας των λεγόμενων «διακοινοτικών» συνομιλιών «προς εξεύρεση αμοιβαίως αποδεκτής λύσεως» της 12ης Φεβρουαρίου 1977, των «4 Κατευθυντηρίων Γραμμών» Μακαρίου-Ντενκτάς, μέχρι την «Κοινή Διακήρυξη» Αναστασιάδη-Έρογλου της 11ης Φεβρουαρίου 2014 Α Υ Τ Η ΤΗΝ ώρα η Κυπριακή Δημοκρατία, υπεραμυνόμενη της κρατικής της οντότητας και των κυριαρχικών της δικαιωμάτων στην ΑΟΖ, έχει τη δυνατότητα και το ΚΑΘΗΚΟΝ να δώσει την εντολή στον εκπρόσωπο της «ε/κ πλευράς», στον «ηγέτη της ε/κ κοινότητας» στις διαδικασίες του κ. Άιντα, να «τρίψει στα μούτρα» του κ. Άιντα, ως ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ το περιεχόμενο της 5ης παραγράφου της «Κοινής Διακήρυξης» της 11ης Φεβρ. 2014 που κρατάει ως εντολή του ο κ. Άιντα και το οποίο γράφει επί λέξει ότι: «Οι διαπραγματεύσεις βασίζονται στην αρχή ότι ΤΙΠΟΤΕ δεν έχει συμφωνηθεί μέχρι να συμφωνηθούν όλα - M?zakereler, ‘her konuda uzla?? sa?lanmadan, hi?bir konuda uzla?? yoktur’ prensibine dayal?d?r - The negotiations are based on the principle that nothing is agreed until everything is agreed».

Ε Μ Φ Α Σ Η ΣΤΗΝ έννοια «Πρώτο Βήμα». Διότι και αυτό ως 1ο και όλα τα υπόλοιπα ως αναγκαία διαδοχικά μετέπειτα, προϋποθέτουν, ως εκ των ων ουκ άνευ - sine qua non - μια Εθνική Στρατηγική απεγκλωβισμού απ’ την Προπατορική Παγίδα, ικανή ΚΑΙ με το Διεθνές Δίκαιο και με τις Διεθνείς Συμβάσεις του Δικαίου της Θάλασσας και με το Ευρωπαϊκό Κεκτημένο, να εξουδετερώσει τα «κεκτημένα» του εκάστοτε κύριου Άιντα…

ΛΑΖΑΡΟΣ Α. ΜΑΥΡΟΣ

σημερινή
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ