2015-01-06 12:12:27
Φωτογραφία για Αυστρία: Η Ελλάδα να εκλέξει την κυβέρνηση που επιθυμεί...
Η Ελλάδα εξακολουθεί να χρειάζεται τη βοήθεια της Ε.Ε. και του ΔΝΤ, σύμφωνα μες τον Αυστριακό υπουργό Οικονομικών, Χανς Γεργκ Σέλινγκ «Άχρηστη έπαρση» είναι όλη συζήτηση για έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη, σύμφωνα με τον καγκελάριο της Αυστρίας, Βέρνερ Φάιμαν, ο οποίος δήλωσε ότι «ο ελληνικός λαός έχει το δικαίωμα να εκλέξει μια Βουλή και μια κυβέρνηση, όπως αυτός θεωρεί σωστό».

Σε συνέντευξή του στη δημόσια αυστριακή τηλεόραση, ο Βέρνερ Φάιμαν σημείωσε πως θεωρεί «περιττό να διαμηνύει κάποιος σε μία χώρα, που βρίσκεται προ εκλογών, τις απόψεις του για το πώς κανείς βλέπει όλα αυτά».

Ο Αυστριακός καγκελάριος και αρχηγός του κόμματος των Σοσιαλδημοκρατών επισήμανε πως «η Ελλάδα τήρησε στο παρελθόν τις υποχρεώσεις και δεν έχω καμία αμφιβολία πως αυτό θα συμβεί και στο μέλλον».

Την ίδια θέση, ότι η Ελλάδα θα τηρήσει τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει, εξέφρασε σε συνέντευξή του στην αυστριακή τηλεόραση και ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών, Χανς Γεργκ Σέλινγκ, στέλεχος του συγκυβερνώντος με τους Σοσιαλδημοκράτες, συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος. Όπως τόνισε, αυτήν τη στιγμή δεν θεωρεί σκόπιμη μία συζήτηση σχετικά με την έξοδο κάποιας χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση ή από το ευρώ.

Επισήμανε πως η Ελλάδα θα συνεχίσει με τα προγράμματα και πιθανόν θα μπορέσει και μετά τις εκλογές να συνεχίσει τη συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. «Η χώρα χρειάζεται αυτήν τη βοήθεια», συμπλήρωσε.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ