2015-01-06 20:03:53
Φωτογραφία για Νέα NΑVTEX από Τουρκία για το Barbaros
Νέα ναυτική αγγελία -NΑVTEX- με την οποία δεσμεύει εκ νέου περιοχές στην Ανατολική Μεσόγειο νοτιοδυτικά της Κύπρου για τις παράνομες εργασίες του "Barbaros" εντός της κυπριακής ΑΟΖ, από σήμερα μέχρι και τις 6 Απριλίου, εξέδωσε η Τουρκία.

Η νέα τουρκική οδηγία εκδόθηκε ύστερα από ανακοίνωση του λεγόμενου "ΥΠΕΞ" των κατεχομένων ότι οι έρευνες του "Barbaros" για υδρογονάνθρακες στ' ανοιχτά της Κύπρου θα συνεχιστούν, και ταυτόχρονα με τον απόπλου του τουρκικού ερευνητικού σκάφου από το λιμάνι της κατεχόμενης Αμμοχώστου.

Στην ανακοίνωσή του, το κατοχικό καθεστώς αναφέρει ότι το "Barbaros" θα συνεχίσει τις εργασίες του στο πλαίσιο της εξουσιοδότησης που έχει δοθεί από το ψευδοκράτος στην Τουρκική Ανώνυμη Εταιρεία Πετρελαίου και αποδίδει στην "Ελληνοκυπριακή διοίκηση", όπως αποκαλεί την κυπριακή κυβέρνηση, μονομερείς ενέργειες για ανακάλυψη υδρογονανθράκων, "παρά την καλή, πρόθεση της τουρκοκυπριακής πλευράς στο θέμα του φυσικού αερίου".


Σε δήλωσή του, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος κάνει λόγο για συνέχιση από πλευράς της Τουρκίας της κραυγαλέας παραβίασης του διεθνούς δικαίου και της απροκάλυπτης προσβολής των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας, δηλαδή ενός κράτους-μέλους της ΕΕ, και για στάση που υπονομεύει ευθέως τις δυνατότητες επανάληψης του διαλόγου στην Κύπρο.

"Η Ελλάδα κινείται σε απόλυτο συντονισμό με τη Κυπριακή Δημοκρατία με άξονα το σεβασμό της διεθνούς νομιμότητας, της υπόστασης και της κυριαρχίας της Κύπρου και της προοπτικής του διαλόγου που προϋποθέτει την αποδοχή του πλαισίου του ευρωπαϊκού κεκτημένου" αναφέρει ο Ευ. Βενιζέλος.

ΠΗΓΗ: http://www.megatv.com/megagegonota/article.asp?catid=27372&subid=2&pubid=34334805
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ