2015-01-07 09:28:06
Φωτογραφία για Μπαράζ επιθέσεων με τους Πυρήνες ετοίμαζε ο Ξηρός
Το χτύπημα στις φυλακές του Κορυδαλλού θα ήταν μόνο η αρχή για τον Χριστόδουλο Ξηρό και τα μέλη των "Πυρήνων της Φωτιάς" που θα επέστρεφαν άμεσα στις τρομοκρατικές επιθέσεις, όπως μαρτυρούν τα δεκάδες κιλά εκρηκτικής ύλης που βρέθηκαν στη γιάφκα του Λουτρακίου.

Οι αστυνομικοί ανακάλυψαν μέσα στη γιάφκα σακιά με νιτρική αμμωνία, μπουκάλια με υγρό -το οποίο έχει σταλεί στο Χημείο για εξέταση- αλλά και περίπου 100 τάπερ με καλώδια και πρώτη ύλη για εκρηκτικά, ευρήματα που κάνουν τις αρχές να μιλούν για εργαστήριο κατασκευής αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών.

Από τα αποτελέσματα της βαλλιστικής εξέτασης στα οκτώ καλάσνικοφ και στα τέσσερα πιστόλια που βρέθηκαν στη γιάφκα της Αναβύσσου τα όπλα δεν έχουν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν σε τρομοκρατική ή άλλη ενέργεια. Ωστόσο συνεχίζεται η έρευνα για το ρουκετοβόλο RPG.

Ψάχνουν την Αγγελική - Βίντεο στα χέρια της Αντιτρομοκρατικής


Βασική προτεραιότητα για τις αρχές είναι η σύλληψη της 22χρονης Αγγελικής, η οποία φέρεται να ήταν το "δεξί χέρι" του Χριστόδουλου Ξηρού μετά την απόδραση του.

Όπως λένε οι αστυνομικοί, η 22χρονη φοιτήτρια, η οποία κυκλοφορούσε με πλαστή ταυτότητα, κυκλοφορούσε μεταμφιεσμένη, αλλάζοντας πολύ συχνά το χρώμα των μαλλιών της από μαύρα σε ξανθά. Πάντως, λίγες ημέρες πριν από τη σύλληψη του Ξηρού, οι Αρχές αναφέρουν ότι η γυναίκα κυκλοφορούσε με μαύρα μαλλιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ALPHA, η Αντιτρομοκρατική έχει στα χέρια της βίντεο με την Αγγελική να ψωνίζει από κατάστημα του Παλαιού Φαλήρου, όπου ήταν και στο σπίτι της. Αφού έμεινε για αρκετά λεπτά στο κατάστημα, ψωνίζοντας πιθανότατα τρόφιμα, πληρώνει, βγαίνει έξω και επιβιβάζεται σε αυτοκίνητο που -όπως διαπίστώθηκε- ήταν στο όνομά της.

Οι κάμερες της Τροχαίας και της Ασφαλείας έχουν καταγράψει τη διαδρομή της από το Παλαιό Φάληρο μέχρι της Ανάβυσσο, όπου ήταν γιάφκα του Ξηρού και εκεί μετέφερε τις τσάντες με τα ψώνια.

Εκτός από την Αγγελική, η Αντιτρομοκρατική αναζητά άλλα τέσσερα άτομα. Πρόκειται για τρεις άνδρες, εκ των οποίων ο ένας είναι ο 30χρονος που εμφανίστηκε ως ένοικος του σπιτιού στην Ανάβυσσο, καθώς και μια 40χρονη, η οποία επίσης επισκεπτόταν τον Χριστόδουλο Ξηρό.

Είναι βέβαιο, πάντως, ότι τα ευρήματα στη γιάφκα της Αναβύσσου θα οδηγήσουν και σε άλλα πρόσωπα - συνεργούς του "Μανώλη" της 17Ν.

Πηγή: newsit
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ