2015-01-07 12:07:49
Φωτογραφία για Τσίπρας όπως… Σημίτης; [video]
Πριν από τις ευρωεκλογές του Μαΐου 2014, ο ΣΥΡΙΖΑ πρόλαβε τον Αντώνη Σαμαρά και κατοχύρωσε το «σήμα» Νέα Ελλάδα Κάποιοι τότε είχαν πει ότι ο Σαμαράς «την πάτησε», αφού ο αντίπαλός του κατοχύρωσε το σήμα που ο ίδιος είχε λανσάρει – και μάλιστα, σύμφωνα με κάποιους προοριζόταν για ονομασία του νέου κόμματος που ετοίμαζε για την «υπέρβαση» της Νέας Δημοκρατίας.

Από την άλλη, στις εσωκομματικές ενστάσεις στον ΣΥΡΙΖΑ για το «ρόλο» του νέου λογότυπου και στις βαριές υποψίες ότι προδιέγραφε «κάποια στιγμή στο μέλλον» την υπέρβαση του ίδιου του ΣΥΡΙΖΑ, δίνονταν καθησυχαστικές απαντήσεις διανθισμένες με αναφορές ότι τον όρο είχε πρωτοχρησιμοποιήσει το ΕΑΜ.

Όλη αυτή την ξεχασμένη προϊστορία και συζήτηση ήρθε να επαναφέρει και «εμπλουτίσει» η επιλογή από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ως κεντρικού συνθήματος στο πρόσφατο Διαρκές του Συνέδριο του γνωστού επίσης από το παρελθόν «Το μέλλον ξεκίνησε»
. Πριν «υλοποιηθεί» στο κεντρικό πανό του Διαρκούς Συνεδρίου, το σύνθημα αποτέλεσε την κατακλείδα των δηλώσεων του κ. Τσίπρα αμέσως μετά την τρίτη ψηφοφορία για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και το «κλείδωμα» των εκλογών, όταν ολοκλήρωσε τις δηλώσεις του με τη φράση «Το μέλλον ήδη ξεκίνησε». Οι έχοντες ισχυρή μνήμη θυμήθηκαν ότι το σύνθημα είχε χρησιμοποιηθεί από τον Κώστα Σημίτη στην προεκλογική καμπάνια του ΠΑΣΟΚ για τις εκλογές του 2000. Το ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι ότι στην ίδια καμπάνια είχε επίσης χρησιμοποιηθεί και το Νέα Ελλάδα!

Για του λόγου το αληθές, αρκεί να δει κανείς το διάρκειας ενός λεπτού προεκλογικό βίντεο που επισυνάπτουμε, καθώς στο τέλος του το Νέα Ελλάδα (Δημιουργούμε τη Νέα Ελλάδα) και το «Το μέλλον ξεκίνησε» αποτελούν τον συνθηματολογικό του επίλογο.

Τώρα, πολλοί συσχετίζουν την αρχηγική πυγμή που επέδειξε ο Αλέξης Τσίπρας στις πρόσφατες εσωκομματικές διαδικασίες του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης (Κ.Ε. και Διαρκές Συνέδριο) με την πυγμή που έδειξε ο Κώστας Σημίτης μετά την ασθένεια και το θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου στις διαδικασίες της «διαδοχής», όταν απαίτησε το γνωστό «Και αρχηγός του κόμματος και πρωθυπουργός». Μόνο που στην περίπτωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ η έμφαση είναι αντίστροφη: δεν μπορεί να είμαι κατάλληλος για πρωθυπουργός αλλά να αμφισβητούμαι σαν αρχηγός του κόμματος Σε αυτή την εσωκομματική μάχη ο Αλέξης Τσίπρας επικράτησε αλλά με βαριές απώλειες: «Κόπηκε» από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ η ΔΗΜΑΡ και προκλήθηκαν εκτεταμένες «βλάβες» στις εσωκομματικές ισορροπίες. Από (εσω)κομματική άποψη, ο Αλέξης Τσίπρας έχει ακόμη πολύ δρόμο μέχρι να γίνει Σημίτης και, πολύ περισσότερο, Ανδρέας Παπανδρέου…

Υ.Γ. Για του λόγου το αληθές:

1. Το βίντεο της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα στο Διαρκές Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, Σάββατο 3 Ιανουαρίου: Πίσω του δεσπόζει το πανό με κεντρικό σύνθημα «Το μέλλον ξεκίνησε» και υπο-σύνθημα το «Ελλάδα μα αξιοπρέπεια – δικαιοσύνη – δημοκρατία».
Πηγή Tromaktiko
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ