2015-01-07 13:03:08
Φωτογραφία για Τέσσερις ενστάσεις από τραπεζίτες στα σχέδια ΣΥΡΙΖΑ
Η «σεισάχθεια» και το καυτό ερώτημα του λογαριασμού. Ποια είναι τα περιθώρια για αξιοποίηση των κεφαλαίων του ΤΧΣ. Ο ρόλος της ΕΚΤ και τι θα γίνει με τους πλειστηριασμούς. Το παράδειγμα της ΕΤΒΑ και τα σχέδια για κρατικές τράπεζες.

Ανεφάρμοστες χαρακτηρίζουν στελέχη των τραπεζών πολλές από τις θέσεις-διακηρύξεις του ΣΥΡΙΖΑ όσον αφορά τις παρεμβάσεις που θα πραγματοποιήσει στο τραπεζικό σύστημα. Κι αυτό διότι όπως υπενθυμίζουν με νόημα κοιτώντας προς την Κουμουνδούρου το ελληνικό τραπεζικό σύστημα δεν φέρει τα χαρακτηριστικά περασμένων δεκαετιών, όταν η Ελλάδα είχε δικό της νόμισμα. Σήμερα ανήκει και επισήμως στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και οποιαδήποτε παρέμβαση απαιτεί την έγκρισή της.

Δεν παραλείπουν, ωστόσο, να υπενθυμίζουν ότι η πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού, και επί σειρά ετών, κυρίως στα βάθη του παρελθόντος, οι τράπεζες αποτέλεσαν σημαντικό κομμάτι της εκάστοτε προεκλογικής εκστρατείας, όμως με την ανάληψη καθηκόντων της κυβέρνησης αυτό χαρακτηριζόταν από διαφορετική προσέγγιση και προσγείωση στον ρεαλισμό.

Το Εuro2day.gr απευθύνθηκε στα πρωτοκλασάτα στελέχη των τραπεζών ζητώντας τους να τοποθετηθούν επί των προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ.

Για περισσότερα πατήστε Euro2Day
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ