2015-01-07 17:16:15
Φωτογραφία για ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ: ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ
Η συνάντηση Αριστεράς και Οικολογίας είναι από σήμερα πραγματικότητα, καθώς μετά τη συνάντηση των δύο αντιπροσωπειών, ΣΥΡΙΖΑ & Οικολόγων-Πράσινων, η ελληνική εκδοχή της «πράσινης» Ευρω-ομάδας αποφάσισε να δώσει το «παρών» στις εκλογές μέσα από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, με 22 υποψηφίους σε όλη τη χώρα. Το γεγονός αυτό ανέδειξε στις δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και ότι το ζητούμενο είναι να μην επιστρέψει η χώρα στο 2009, με τις πολιτικές που οδήγησαν τη χώρα στην κρίση, αναφορά που ερμηνεύθηκε ως αιχμή κατά του Γιώργου Παπανδρέου.

«Η συνάντηση της αριστεράς και της οικολογίας είναι μια πολύ σημαντική υπόθεση

τόσο για το μέλλον της χώρας και της Ευρώπης», τόνισε ο Αλ. Τσίπρας και συνέχισε: «Το ζητούμενο δεν είναι η επιστροφή στο 2009 με παρούσες όλες τις πολιτικές που αποτέλεσαν βασικές αιτίες της κρίσης. Ζητούμενο είναι η αλλαγή παραδείγματος, η παραγωγική ανασυγκρότηση με σεβασμό στο περιβάλλον, η βιώσιμη ανάπτυξη»


Όμως, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θύμισε ότι «Όλα τα προηγούμενα χρόνια πορεύτηκαν μαζί σε όλα τα κινήματα σε όλα τα μέτωπα, στην πάλη για την προστασία του περιβάλλοντος, από το μέτωπο για την προστασία των θαλασσών και την ακτογραμμή ως τους αγώνες εναντία στα δασοκτόνα νομοσχέδια. Τώρα ήρθε η στιγμή να ενώσουμε τις δυνάμεις και στο ίδιο ψηφοδέλτιο –συνέχισε- μια απόφαση ιστορική και σε ευρωπαϊκό επίπεδο καθώς οι Οικολόγοι Πράσινοι είναι το κόμμα που εκπροσωπεί στην Ελλάδα τους Ευρωπαίους πράσινους… πρόκειται για συνεργασίες που διευρύνουν τόσο τη δυναμική μιας εκλογικής νίκης στην Ελλάδα όσο και τον δρόμο για αναγκαίες συμμαχίες στο ευρωπαϊκό επίπεδο».

Θα είναι εν τέλει μιας «στρατηγικής σημασίας συνεργασία που δεν αποβλέπει μόνο στις επικείμενες εκλογές αλλά κυρίως στην από κοινού διαμόρφωση της περιβαλλοντικής πολιτικής στην πατρίδα μας, μια πολιτικής που πρέπει να αλλάξει και θα αλλάξει, θα την αλλάξουμε μαζί», κατέληξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Από πλευράς Οικολόγων Πρασίνων δηλώσεις έκανε ο Γιάννης Τσιρώνης, που θα είναι υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Όπως τόνισε οι Οικολόγοι Πράσινοι δεν μπορεί να λείπουν από την κρίσιμη αυτή πολιτική μάχη, απέναντι σε μια κυβέρνηση που καταστρέφει το περιβάλλον αλλά και τις κοινωνικές σχέσεις και τους ανθρώπους. Θα είναι λοιπόν παρόντες «για να βοηθήσουμε σε αυτή τη συμμαχία να αλλάξει το μέλλον του τόπου». «Η νέα κυβέρνηση που ελπίζουμε να είναι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν δικαιούται να αποτύχει», ανέφερε ακόμη, σημειώνοντας ότι οι Οικολόγοι Πράσινοι έχουν τις πράσινες προτάσεις για την επιτυχία του έργου της στον τομέα αυτό.

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ