2015-01-07 18:11:30
Φωτογραφία για ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΖΗΜΙΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ
Άρθρο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην Corriere della Sera

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θεωρείται πλέον ένας κίνδυνος, όπως το 2012, αλλά μια πρόκληση με στόχο την αλλαγή». Τα παραπάνω τονίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας σε άρθρο του με τίτλο «Η Ελλάδα μου δεν θα ζημιώσει την Ευρώπη», που φιλοξενείται στην εφημερίδα Corriere della Sera. Ο κ. Τσίπρας διαβεβαιώνει πως ο ελληνικός λαός και η Ευρώπη δεν πρέπει να φοβούνται τίποτα, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ δεν επιθυμεί την κατάρρευση, αλλά την διάσωση του ευρώ. «Είναι αδύνατον να σωθεί το ευρώ όταν το δημόσιο χρέος είναι εκτός ελέγχου. Αλλά το χρέος είναι ένα ευρωπαϊκό θέμα, όχι μόνον ελληνικό και η Ευρώπη πρέπει να αναλάβει την υποχρέωση να βρει μια βιώσιμη λύση», επισημαίνει.

Όπως αναφέρει ακόμη ο κ. Τσίπρας, «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αποτελεί, πλέον, απλή ελπίδα για τον ελληνικό λαό, αλλά ενσαρκώνει την προσδοκία μιας αλλαγής πορείας πλεύσης για ολόκληρη την Ευρώπη, η οποία δεν πρόκειται να βγει από την κρίση, χωρίς μια βαθιά αναθεώρηση των πολιτικών επιλογών της». Διαβεβαιώνει ακόμη πως μία νίκη του ΣΥΡΙΖΑ «θα δώσει νέα ώθηση στις δυνάμεις, οι οποίες μάχονται για την αλλαγή, διότι αφού η Ελλάδα κατέληξε σε αδιέξοδο, η σημερινή Ευρώπη πρόκειται να έχει το ίδιο τέλος».


Αναφερόμενος στα σενάρια περί εξόδου της χώρας από το ευρώ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει ότι ο ελληνικός λαός «ξέρει να ξεχωρίζει τα ψεύδη από την αλήθεια». «Μια μικρή μειοψηφία των χωρών-μελών, η οποία προσκολλάται στη συντηρητική ηγεσία της γερμανικής κυβέρνησης και μια μερίδα του λαϊκίστικου τύπου, συνεχίζει να διακινεί παλιές φήμες για Grexit. Όπως ακριβώς ο Αντώνης Σαμαράς στην Ελλάδα, αυτές οι φήμες δεν πείθουν, πλέον, κανέναν», παρατηρεί.

Σε άλλο σημείο του άρθρου του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιτίθεται στον Πρωθυπουργό. Όπως υποστηρίζει, «Ο Αντ. Σαμαράς δεν έχει τίποτα να προσφέρει, εκτός από την υποδούλωση στις διδαχές μιας επιζήμιας και αποτυχημένης λιτότητας, οι οποίες επέβαλαν στην Ελλάδα νέες φορολογικές αυξήσεις και περικοπές μισθών και συντάξεων».

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ