2015-01-08 18:51:48
Φωτογραφία για Απάνθρωπες συμπεριφορές στον 23ο Λόχο Μηχανικού, της ΧΧΙΙΙ ΤΘΤ
Αγαπητό Tromaktiko,

Είμαι στέλεχος του 23ου Λόχου Μηχανικού, της ΧΧΙΙΙ ΤΘΤ, με αρκετά χρόνια υπηρεσίας. Για αυτονόητους λόγους δεν αναφέρω τον βαθμό και το ονοματεπώνυμο μου. Λαμβάνοντας υπόψιν και τις σκέψεις των συναδέλφων μου, σας παραθέτω τις παρακάτω δυσχέρειες:

α) Την 17 Οκτ 2014 και ώρα 16:30 εν όψη Ταξιαρχικής Επιθεώρησης της 20 Οκτ 2014 (κατά υπέρβαση ωραρίου), σε συγκέντρωση που έλαβε χώρα σε αίθουσα της Μονάδος, ο Δκτής προέβη στα εξής σχόλια: "ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΣΑΣ ΠΑΩ Γ..............ΑΣ, ΚΑΙ ΝΑ ΣΧΟΛΑΤΕ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΔΥΟ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΑ", αντιμετωπίζοντας καθημερινά παρόμοιες απειλές δυσχεραίνοντας έτσι τις υποχρεώσεις μας.

β) Εκτός από την προαναφερθείσα, υπέρβαση ωραρίου έχουμε και στις υπηρεσίες Φυλακίου, που εκτελούν συνάδελφοι μας. Όπου καθημερινά η ανάληψη υπηρεσίας γίνεται στις 07:00 και το πέρας της υπηρεσίας στις 09:00 της επόμενης μέρας, ξεπερνώντας αρκετές φορές ακόμα και τις 10:00. Υπενθυμίζοντας πολλάκις στην Διοίκηση το πρόβλημα, εξακολουθεί να υφίσταται.


γ) Όσων αναφορά το ευαίσθητο ζήτημα της οικογένειας, ο Δκτής αντιμετωπίζει με παγερή αδιαφορία τα τυχόν προβλήματα των συναδέλφων με τέκνα, αναφέροντας συγκεκριμένα μπροστά σε στελέχη τις παρακάτω φράσεις: "ΔΕΝ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ, ΑΣ ΜΗΝ ΚΑΝΑΤΕ ΠΑΙΔΙΑ – Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ".

δ) Σε συγκεντρώσεις τις Μονάδας, ως μέσο εκφοβισμού χρησιμοποιεί τις βαθμολογίες των στελεχών, λέγοντας συγκεκριμένα "ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤHΣ ΧΡΟΝΙΑΣ". Όπως επίσης χρησιμοποιώντας θέση συγγενή του απειλεί με μεταθέσεις το προσωπικό λέγοντας "ΜΕΡΙΚΟΙ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ";.

ε) Λόγω υπηρεσιακών αναγκών και υποχρεώσεων τις Μονάδος, πολλά στελέχη δεν κατάφεραν να εξαντλήσουν τις προβλεπόμενες άδειες, και ενώ έχουν προέβη σε προγραμματισμό αδειών, εξαναγκάζονται από τον Δκτή να πάρουν τις άδειες όποτε και όσες μέρες αυτός επιθυμεί, δημιουργώντας πρόβλημα στον οικογενειακό προγραμματισμό των στελεχών.

στ) Λαμβάνοντας υπόψιν τον φόρτο εργασίας της Μονάδος παρατηρείται καθημερινά άνιση συμπεριφορά μεταξύ ανδρών – γυναικών, εκμηδενίζοντας έτσι βαθμό και χρόνο υπηρεσίας, τοποθετώντας το σύνολο του γυναικείου προσωπικού σε θέσεις γραφείου με αποτέλεσμα να μην εξασκεί τα καθήκοντα της κύριας ειδικότητας του, τα οποία επωμίζονται άλλοι.

Εν μέσω οικονομικών δυσχερειών και προσωπικών προβλημάτων του καθενός, θεωρώ τα παραπάνω απαράδεκτα, θυμίζοντας σε πολλούς εποχές δεκαετίας του 90, όταν η υπηρεσία δεν είχε τόσο ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα. Ελπίζω με την δημοσίευση αυτού του κειμένου η ηγεσία να προβεί στις προβλεπόμενες ενέργειες, διευκολύνοντας έτσι την καθημερινότητα του προσωπικού.

Αναγνώστης

Διαβάστε περισσότερες ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ στο tromaktiko με ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ!

Κάντε την δική σας καταγγελία στο tromaktiko στοΤΗΛΈΦΩΝΟ 6971 590 628 ή στο e-mail μας [email protected]
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ