2015-01-08 21:22:25
Φωτογραφία για Πάτρα: Αύριο η πορεία στη μνήμη του Νίκου Τεμπονέρα - 24 χρόνια απο τη δολοφονία
Ο Νίκος Τεμπονέρας το βράδυ στις 9 Γενάρη 1991 έγινε σύμβολο του λαϊκού κινήματος και ιδιαίτερα των καθηγητών, των μαθητών, των φοιτητών, της σπουδάζουσας νεολαίας.

Στάθηκε στη πρώτη γραμμή του αγώνα συνεπής με τη πολιτική-συνδικαλιστική του αντίληψη, σταθερός στο συλλογικό του αξιακό σύστημα, μακριά από προσωπικές «σκέψεις» και «ηρωισμούς».

Αυτό τονίζει στο μήνυμά της με αφορμή τη φετινή 24η επέτειο απο τη δολοφονία του καθηγητή στο σχολικό συγκρότημα της πλατείας Βουδ στην Πάτρα η ΟΛΜΕ.

Το ξημέρωμα του 1991 έβρισκε πάλι τα Δημόσια Σχολεία σε αναβρασμό. Ο υπουργός Παιδείας, Β. Κοντογιαννόπουλος δήλωνε πως “δεν θα περάσουν απειλές και μεθοδεύσεις” και κήρυσσε την ανακατάληψη των σχολείων Την Τρίτη 8/1 η συντριπτική πλειονότητα των σχολείων είναι κατειλημμένα.

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ μετά τη δολοφονία του Ν. Τεμπονέρα κηρύσσει 3ήμερο κλείσιμο των σχολείων.


Η Αθήνα πλημμυρίζει από κόσμο και στο Σύνταγμα ένα θυμωμένο απέραντο πλήθος εκτός από το “δολοφόνοι – δολοφόνοι” τραγουδάει συγκεντρωμένο το “Επέσατε θύματα”. Ο Β. Κοντογιαννόπουλος παραιτείται και αναλαμβάνει ο Γ. Σουφλιάς. Τα ΜΑΤ επιτίθενται στην πορεία της Πάτρας, καίνε το κατάστημα “Κ. Μαρούσης” στην Αθήνα με καπνογόνα – χημικά. .

Η θυσία του Ν. Τεμπονέρα συμβολική στις πύλες του Δημόσιου Σχολείου (3ου ΓΕΛ Πατρών) αναδείχνει τη σχέση του “εγώ” με το “εμείς”. Ο αγωνιστής δάσκαλος διδάσκει με το παράδειγμά του, με τη φλεγόμενη ζωή του και οι φωνούλες των πραγματιστών – “δε με μέλλει” είναι καλές για τις ήσυχες μέρες αλλά όχι για τις ανήσυχες συνειδήσεις. Αυτές που αποτελούν το φάρο και οδηγό για κάθε κοινωνία.

Την Παρασκευή 9 Ιανουαρίου, στις 6.00μμ θα πραγματοποιηθεί απο την Α' ΕΛΜΕ Αχαίας συγκέντρωση και πορεία στο σχολικό συγκρότημα Τεμπονέρα, στο διαχρονικό μνημείο του.

πηγή: thebest
xespao
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ