2015-01-09 08:21:10
Φωτογραφία για Η Samsung φεύγει απο το OLED και επιμένει στις SUHD τηλεοράσεις
Μπορεί η LG να δηλώνει ότι το μέλλον της τηλεόρασης βρίσκεται στην OLED τεχνολογία, η Samsung όμως έχει αντίθετη άποψη, παρουσιάζοντας σήμερα στην CES μια μετεξέλιξη των UltraHD τηλεοράσεων, την τεχνολογία SUHD.

Η συγκεκριμένη τεχνολογία έχει αναπτυχθεί από την ίδια τη Samsung, η οποία δεν παραλείπει να αναφέρει ότι διαθέτει 60% μερίδιο στις πωλήσεις Ultra HD/4K τηλεοράσεων. Το S στην ονομασία SUHD αν και όπως αναφέρει η εταιρεία δε σημαίνει κάτι συγκεκριμένο, πιθανότατα έχει σχέση με την απόφαση της εταιρείας να απομακρυνθεί από την OLED τεχνολογία και να στηρίξει τις οθόνες LCD και την τεχνολογία Quantum Dot.

Όπως γνωρίζουμε, η τεχνολογία των Quantum Dot αξιοποιεί τους νανοκρυστάλλους, με την κάθε κουκκίδα να εκπέμπει διαφορετικό χρώμα ανάλογα με το μέγεθος της και με την προσθήκη ενός φιλμ από κβαντικές κουκκίδες μπροστά από τον οπίσθιο φωτισμό LCD να επιτυγχάνεται καλύτερος ρυθμός αναπαραγωγής χρωμάτων αλλά και κορυφαία αντίθεση.


Σύμφωνα με τη Samsung, οι κυρτές τηλεοράσεις της σειράς SUHD η οποία περιλαμβάνει τρία μοντέλα, τα JS9500, JS9000 και JS8500, μπορούν να παράγουν έως και 64 φορές περισσότερα χρώματα από τις παραδοσιακές τηλεοράσεις. Διαθέσιμες είναι 9 διαφορετικές διαστάσεις, από 48 έως 88 ίντσες, με το σχεδιασμό να διακρίνεται για το ελάχιστο περιθώριο γύρω από την οθόνη και όμορφο σχεδιασμό στο πίσω μέρος.

Στα πλαίσια των ανακοινώσεων της Samsung, η κορεατική εταιρεία επιβεβαίωσε ότι όλα τα κορυφαία μοντέλα της εταιρείας φέτος στον τομέα των τηλεοράσεων θα στηρίζονται πλέον στην πλατφόρμα Tizen.

 Site: Samsung,insomnia

Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ