2015-01-09 12:49:08
Φωτογραφία για Ελληνόφωνος από την Τόνια του Πόντου ο αστυνομικός που έχασε τη ζωή του στην επίθεση αυτοκτονίας στην Κωνσταντινούπολη
Να εν' 'λαφρύ το χώμαν του Πόντου που θα σκεπάζ' ατον

Tην Τρίτη, 6 Ιανουαρίου, μια φανατική ισλαμίστρια από το Νταγκεστάν, εφόρμησε στο Τμήμα της Τουριστικής Αστυνομίας, στο Μπέηογλου και πυροδότησε τα εκρηκτικά που είχε πάνω της, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί η ίδια και να χάσει τη ζωή του ο αστυνομικός Κενάν Κουμάς, που υπηρετούσε εκεί.

Αν και την ίδια θλίψη προκαλεί ο θάνατος κάθε ανθρώπου, θα θέλαμε να αναφέρουμε ορισμένα στοιχεία για τον Κενάν Κουμάς, ως ύστατο φόρο τιμής σε έναν από τους εραστές της ποντιακής γης.

Ο Κενάν γεννήθηκε στη συνοικία Πέτρα του Σκανταράντων (Ισκεντερλί) της Τόνιας, που είναι ένα από τα καθαρά ελληνόφωνα χωριά της περιοχής.

Σπούδασε φυσικός, δούλεψε τρία χρόνια σε φροντιστήριο της Τόνιας και στη συνέχεια, πριν πέντε χρόνια, επειδή δεν μπόρεσε να διοριστεί, έδωσε εξετάσεις στην Αστυνομία.

Ήταν ένα καλό παιδί, άριστος οικογενειάρχης και μεγάλος εραστής της ποντιακής γης. Ήταν δε τόσο ερωτευμένος με τον Πόντο, που πριν από πέντε μήνες, έστειλε την επίσης ελληνόφωνη γυναίκα του να γεννήσει στο χωριό, για να γραφτεί στην ταυτότητα του παιδιού του ότι γεννήθηκε στην Τραπεζούντα και όχι στην Κωνσταντινούπολη.


Η Τραπεζούντα από την πλευρά της, αναγνωρίζοντας την αγάπη του για την ιδιαίτερη πατρίδα αλλά και για την τοπική ομάδα, έστειλε το αεροπλάνο της Τράμπζον σπορ, για να μεταφέρει το φέρετρό του από την Πόλη στην βασίλισσα του Πόντου.

Εμείς, μια ομάδα παιδιών που καταγόμαστε από τα χώματα εκείνα, συλληπούμαστε την οικογένειά του και ευχόμαστε να εν' 'λαφρύ το χώμαν του Πόντου που θα σκεπάζ' ατον.
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ