2015-01-09 14:49:15
Φωτογραφία για ΣΠΑΡΑΚΤΙΚΕΣ εικόνες: H Στιγμή που η σύντροφος του διευθυντή του Charlie Hebdo μαθαίνει ότι είναι νεκρός... [photos]
Συγκίνηση προκάλεσε σε όλη την Γαλλία η φράση της: «Δεν έχω πάει να τον δω ακόμα στο νεκροτομείο. Φοβάμαι να τον δω νεκρό, δεν ξέρω πως θα αντιδράσω» H Ζανέτ Μπουκράμπ, η σύντροφός του Στεφάν Σαρμπονιέ(Σάρμπ) διευθυντή σύνταξης του Charlie Hebdo, δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυα της μιλώντας στην γαλλική τηλεόραση για τον δολοφονημένο φίλο της. Η Μπουκράμπ, που έχει διατελέσει και υπουργός στην κυβέρνηση Σαρκοζί, διατηρούσε μια διακριτική σχέση με τον Σαρμπονιέ μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και έσπευσε αμέσως στα γραφεία του περιοδικού μόλις έμαθε για τρομοκρατική επίθεση.

Μιλώντας χθές στην γαλλική τηλεόραση χαρακτήρισε τον Σαρμπονιέ ως «ένα ήρωα που πάντα θαύμαζα» και δήλωσε με δάκρυα στα μάτια :«Εχασα την αγάπη μου, το άλλο μισό του εαυτού μου». Ανακτώντας την ψυχραιμία της η Ζανέτ Μπουκράμπ τόνισε ότι είναι περήφανη για τον Σαρμπονιέ: «Πέθανε όρθιος σαν ήρωας. Ο Σάρμπ, όπως και οι άλλοι σκιτσογράφοι, αξίζουν να μπουν στο Πάνθεον. Ήταν αντιστασιακοί γιατί υποστήριζαν την ανεξιθρησκεία και την ελευθερία της έκφρασης. Δεν διακατέχονταν από ισλαμοφοβία, όπως πολλοί έγραψαν. Είμαι σίγουρη ότι θα  δεν θα ήθελε να κλαίμε αλλά να συνεχίσουμε τον αγώνα μας για την ελευθερία της έκφρασης».

Τέλος, η συντετριμμένη σύντροφος δηλώνει ότι «για μένα δεν είναι νίκη το γεγονός ότι οι Γάλλοι κατεβαίνουν ενωμένοι στο δρόμο, είναι μια ήττα, μια τραγωδία, γιατί τον έχασα και τίποτα δεν μπορεί να μου τον φέρει πίσω».
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ