2015-01-09 17:54:12
Φωτογραφία για Δυτική Ελλάδα: Συννεφιασμένος αλλά πιο ζεστός ο καιρός για το Σαββατοκύριακο
Η σημαντική εξασθένηση των βοριάδων αλλά και η παράλληλη ενίσχυση των δυτικών-νοτιοδυτικών ανέμων, θα συμβάλλουν στην αισθητή άνοδο της θερμοκρασίας ιδιαίτερα στην δυτική, κεντρική, νότια και ανατολική Ελλάδα αλλά και στην βόρεια χώρα.

Επιτέλους το ψύχος θα διαλυθεί και θερμότερες αέριες μάζες από την Μεσόγειο και την δυτική Ευρώπη, θα εισχωρήσουν σε όλη την χώρα μας και τα Βαλκάνια, τόσο την Παρασκευή όσο και κατά την διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ανεβάζοντας την θερμοκρασία κατά μέσο όρο ακόμα και κατά 10 με 15 βαθμούς Κελσίου υψηλότερα, από ότι τώρα.

Η θερμοκρασία κατά την διάρκεια του Σαββάτου και κυρίως της Κυριακής, θα αγγίξει σε πολλές περιοχές της κεντρικής και νότιας Ελλάδας, ακόμα και τους 17 με 18 βαθμούς Κελσίου, ίσως τοπικά και τους 19 βαθμούς.

Να τονίσουμε ωστόσο σε αυτό το σημείο, ότι από το βράδυ της Κυριακής, θα ενισχυθούν σημαντικά οι βοριάδες σε όλη την βόρεια Ελλάδα, με τη θερμοκρασία να παίρνει για πολλοστή φορά την κατηφόρα, πέφτοντας αισθητά ακόμα και υπό τους 0 βαθμούς Κελσίου, ενώ μέσα στην Δευτέρα η θερμοκρασία θα πέσει γενικότερα σε όλη την Ελλάδα, ενώ μεγάλο είναι το ενδεχόμενο και για χιόνια ως και σε μηδενικά υψόμετρα της βόρειας Ελλάδας.

Εκμεταλλευτείτε λοιπόν την καλοκαιρία που θα έχουμε κυρίως από πλευράς θερμοκρασίες διότι θα έχουμε πυκνές νεφώσεις..., καθώς από Δευτέρα χειμωνιάζει και πάλι, με βροχές, χιόνια και ακαριαία πτώση της θερμοκρασίας !!

Πηγή:greek-weather.org
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ