2015-01-09 21:38:14
Φωτογραφία για Ολάντ: Δεν φοβόμαστε, είμαστε ελεύθερος λαός
Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ απευθύνθηκε το βράδυ της Παρασκευής με διάγγελμά του στο γαλλικό λαό «Είμαστε ένας ελεύθερος λαός, δεν υποκείπτουμε στην πίεση, δεν φοβόμαστε», είπε ο Ολάντ, ο οποίος στην ομιλία του επιβεβαίωσε το θάνατο των τεσσάρων ανθρώπων στο εβραϊκό παντοπωλείο στην περιοχή Βενσέν του Παρισιού.

«Θέλω να συγκχαρώ την αστυνομία και όλους όσοι συμμετείχαν στις επιχειρήσεις. Θέλω να τους πω πως είμαστε περήφανοι για εσάς», είπε και πρόσθεσε ότι έσωσαν ομήρους και εξουδετέρωσαν τους δράστες.

«Εχουμε ενισχύσει την προστασία σε δημόσιους χώρους ώστε να εγυυηθούμε ότι μπορούμε να ζούμε ήσυχα, ειρηνικά και να μην εκτιθέμεθα σε κανέναν κίνδυνο και απειλή ποτέ. Αλλά πρέπει να παραμείνουμε σε εγρήγορση», πρόσθεσε.

«Η ενότητα είναι το πιο δυνατό μας όπλο» τόνισε ο Φρανσουά Ολάντ και ανέφερε πως η δολοφονία των τεσσάρων πολιτών στο παντοπωλείο ήταν μια αντισημιτική επίθεση.

Επίσης ο γάλλος πρόεδρος είπε πως πολλοί ευρωπαίοι ηγέτες θα βρίσκονται την Κυριακή στο Παρίσι και κάλεσε όλους τους Γάλλους και τις Γαλλίδες να πάρουν μέρος στη μεγάλη πορεία της Κυριακής. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ