2015-01-10 07:46:08
Φωτογραφία για Θα θυμούνται με νοσταλγία: Ποια μεγάλη αεροπορική εταιρία σίγησε για πάντα και γιατί;
Οι κινητήρες σίγησαν και τα ασημένια φτερά της Cyprus, δεν θα δαμάζουν από σήμερα τους αιθέρες. Μετά από 67 χρόνια ιστορίας, οι Κυπριακές Αερογραμμές, έκλεισαν τα φτερά τους, μετά την απόφαση της Κομισιόν που συμπέρανε οτι οι ενισχύσεις που λάμβανε από κράτος η εταιρεία, ήταν ασυμβίβαστες. Έτσι, για πρώτη φορά από το 1947, το νησί της Αφροδίτης μένει χωρίς αερομεταφορέα.

Ωστόσο, ο κυπριακός Ελληνισμός, θα θυμάται με νοσταλγία τα χρόνια που τα αεροσκάφη της εταιρίας έσκιζαν τους αιθέρες. Οι Κυπριακές Αερογραμμές ιδρύθηκαν το 1947 και ως κρατικός αερομεταφορέας της χώρας, αποτέλεσαν τη σπονδυλική στήλη του αεροπορικού δικτύου που συνδέει την Κύπρο με το εξωτερικό. Ειδικότερα, η Cyprus Airways, είχε τη μεγαλύτερη συνεισφορά στην μεταφορά τουριστών από και προς το νησί, ενώ αποτελούσε ταυτόχρονα και τον συνδετικό κρίκο με την Ελληνοκυπριακή ομογένεια.

Με δρομολογημένες πτήσεις σε χώρες της Ευρώπης και Μέσης Ανατολής, ο κυπριακός αερομεταφορέας, πραγματοποιούσε γύρω στις επτά χιλιάδες πτήσεις ετησίως, μεταφέροντας περίπου 1,3 εκατομμύρια επιβάτες. Οι κυριότεροι προορισμοί της Cyprus Airways ήταν το Άμστερνταμ, η Αθήνα, η Φρανκφούρτη, το Λονδίνο, η Μόσχα, το Μόναχο, το Παρίσι, η Σόφια, η Θεσσαλονίκη, η Ζυρίχη, το Τελ Αβίβ, και η Βηρυτός.


Παράλληλα, εκτός από τον κύριο ρόλο τους, οι Κυπριακές Αερογραμμές προσέφεραν υπηρεσίες τροφοδοσίας και μηχανικής υποστήριξης σε άλλες αεροπορικές εταιρείες, που πραγματοποιούσαν πτήσεις στην Κύπρο. Σημειώνεται, οτι η εταιρεία, πρόσφερε πάντοτε καλές υπηρεσίες με ποιότητα και σεβασμό στους πελάτες της, καθιστώντας την μια απο τις πιο σεβαστές στην παγκόσμια αεροπορική οικογένεια. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ