2015-01-12 10:57:56
Φωτογραφία για Stratfor: Το Grexit θα ανοίξει το κουτί της Πανδώρας
Η Ελλάδα, η Ισπανία, η Γερμανία και η Βρετανία παραμένουν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, καθώς εκεί συνεχίζει να «παίζεται το παιχνίδι» του ευρωπαϊκού project. Οι εκλογές, τα χρέη και οι δυνάμεις που συγκρατούν ενωμένη την Ευρώπη.

Ένα νέο έτος ξεκίνησε και παλαιά προβλήματα συνεχίζουν να επανέρχονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η εορταστική περίοδος ήταν ιδιαίτερα σύντομη για τους ευρωπαίους πολιτικούς, και αν το πρώτο Σαββατοκύριακο του έτους αποτελεί ένδειξη, το 2015 θα είναι μια ακόμα χρονιά αστάθειας για την Ευρώπη.

Περισσότερα από έξι χρόνια μετά το ξέσπασμα της κρίσης, η Ευρώπη για μια ακόμα φορά σκέφτεται αν η Ελλάδα θα φύγει (ή αν θα πρέπει να φύγει) από την ευρωζώνη. Στις 3 Ιανουαρίου το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel έγραψε πως το Βερολίνο θεωρεί ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει στις ελληνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου και προσπαθήσει να επαναδιαπραγματευτεί το χρέος της χώρας, η Αθήνα πιθανότατα θα πρέπει να φύγει από την ευρωζώνη. Το δημοσίευμα ανέφερε όμως και πως η γερμανική κυβέρνηση πιστεύει πως η νομισματική ένωση είναι πιο προετοιμασμένη τώρα να αντέξει ένα Grexit, απ' όσο ήταν πριν. Άλλες χώρες της κρίσης, όπως η Ιρλανδία και η Πορτογαλία, έχουν επιστρέψει στην ανάπτυξη, η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ένα μόνιμο ταμείο διασώσεων προκειμένου να αντιμετωπίσει πιθανές κρίσεις και οι τράπεζες έχουν «καθαρίσει» τους ισολογισμούς τους.

Για περισσότερα  πατήστε Euro2Day
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ