2015-01-12 12:32:17
Φωτογραφία για Παρίσι: Έμειναν σιωπηλοί επί 5 ώρες στους -3 βαθμούς Κελσίου
Οι όμηροι που κρύφτηκαν στα ψυγεία για να σωθούν, άνδρες, γυναίκες και δυο παιδιά, είχαν την τύχη να βρίσκονται στο πίσω μέρος του μαγαζιού στο Πορτ ντε Βενσέν όταν εισέβαλε, το μεσημέρι της Παρασκευής, ο Αμεντί Κουλιμπαλί. Μόλις άκουσαν τους πρώτους πυροβολισμούς, έτρεξαν να κρυφτούν στο υπόγειο.

Συγκλονίζουν οι εικόνες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας μετά τα αιματηρά γεγονότα στο Παρίσι. Οι τρομοκρατικές επιθέσεις που είχαν τραγικό απολογισμό το θάνατο 17 ανθρώπων, συντάραξαν παγκοσμίως.

Στη δεύτερη ομηρία στο εβραϊκό παντοπωλείο, τέσσερις όμηροι έπεσαν νεκροί από τα πυρά του τζιχαντιστή Αμεντί Κουλιμπαλί, ενώ τριάντα άνθρωποι, ανάμεσα τους και παιδιά κατάφεραν να σωθούν, καθώς κρύφτηκαν στο ψυγείο του παντοπωλείου, δύο ορόφους κάτω από τη γη, μένοντας επί πέντε ώρες σε θερμοκρασία -3 βαθμών Κελσίου.

Άνδρες, γυναίκες και δύο παιδιά, φοβισμένοι μην τυχόν εντοπιστούν από τον αδίστακτο τρομοκράτη απαθανατίζονται, άλλοι κουλουριασμένοι για να ζεσταθούν και άλλοι να στέλνουν μηνύματα για να ειδοποιήσουν τους δικούς τους ανθρώπους Η ιδέα να κρυφτούν στο ψυγείο ήταν ενός μουσουλμάνου, από το Μάλι, του Λασάνα Μπαθίλι, ο οποίος δήλωσε μετά την λήξη της ομηρίας: «Έκλεισα τα φώτα και την πόρτα στο ψυγείο. Τους είπα να μείνουν ήσυχοι. Μετά ανέβηκα με τον ανελκυστήρα για τα προϊόντα και ήμουν σε επικοινωνία με τις αρχές για το τι γινόταν μέσα στο παντοπωλείο».

Πηγή: newsit
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ