2015-01-12 19:53:44
Φωτογραφία για Ντόνετσκ: Πάνω από 180.000 κάτοικοι ανακουφίστηκαν από την 11η ρωσική ανθρωπιστική αποστολή
Ενα μεγάλο «ευχαριστώ» απηύθυνε στη Ρωσία για την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας ο αναπληρωτής επικεφαλής του... Κέντρου Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών της Λαϊκής Δημοκρατίας των αυτονομιστών του Ντονιέτσκ (DPR) Ιγκόρ Μπιλόντιντ, προσθέτοντας πως όλο το υλικό, τρόφιμα και φάρμακα, έχει παραδοθεί σε πάνω από 180 χιλιάδες κατοίκους.

Σε δήλωση που έκανε στον Τύπο το περασμένο Σάββατο, ο Μπιλόντιντ είπε πως στο Ντονιέτσκ είναι καταγεγραμμένα περίπου 210.000 κοινωνικά απροστάτευτα άτομα που χρειάζονται επειγόντως ανθρωπιστική βοήθεια. «Χάρη στην δέκατη και ενδέκατη ανθρωπιστική αποστολή από τη Ρωσία, έχουμε διανείμει τρόφιμα σε 178.000 ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

Ελπίζουμε ότι η Ρωσία θα συνεχίσει τη βοήθειά της» είπε ο Μπιλόντιντ συμπληρώνοντας πως το Ντονιέτσκ ευχαριστεί όλες τις χώρες που το βοηθούν: «Είμαστε ευγνώμονες για την Αμπχαζία που μας απέστειλε 23 τόνους μανταρίνια πριν από το νέο έτος και έτσι κάθε ορφανοτροφείο και οίκος ευγηρίας είχαν τουλάχιστον φρούτα στο πρωτοχρονιάτικο τραπέζι».


Το 11ο ρωσικό κονβόι αλληλεγγύης των 120 φορτηγών με ανθρωπιστική βοήθεια για τους πληγέντες του Ντονμπάς από τις πολύμηνες συγκρούσεις στην νοτιοανατολική Ουκρανία έφτασε στον προορισμό του την περασμένη Πέμπτη, μεταφέροντας 1.400 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας, στην πλειοψηφία τους τρόφιμα και παιδικές τροφές, καθώς και χριστουγεννιάτικα δώρα για τα παιδιά. Τα 60 φορτηγά κατέφθασαν στο Ντονιέτσκ και άλλα 60 στο Λουγκάνσκ. Περίπου 700 τόνοι ανθρωπιστικού φορτίου μοιράστηκαν σε σχολεία, παιδικούς σταθμούς, νοσοκομεία και γηροκομεία.

Εκτός από χριστουγεννιάτικα δώρα, παιχνίδια και γλυκά για τα παιδιά, το φορτίο περιλαμβάνει τόνους από κονσέρβες με κρέας και ψάρια, φιάλες με γάλα, παιδικές τροφές και τρόφιμα όπως αλεύρι, σιτάρι, κριθάρι, ρύζι και μακαρόνια, ενώ την ανθρωπιστική βοήθεια συμπληρώνουν τόνοι φαρμάκων, ιατρικού υλικού και ειδών πρώτης ανάγκης.

Η Μόσχα έχει στηρίξει εμπράκτως τις οικογένειες των πληγέντων από τις συγκρούσεις στην νοτιοανατολική Ουκρανία. Από τον περασμένο Αύγουστο έχουν καταφθάσει στην περιοχή 10 ανθρωπιστικές αποστολές, με δεκάδες φορτηγά που έχουν μεταφέρει συνολικά πάνω από 13.000 τόνους βοήθειας – τρόφιμα, κουβέρτες, φάρμακα, ρουχισμό, σόμπες κλπ.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ