2015-01-13 17:54:13
Φωτογραφία για ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ : ΠΕΡΑΣΑΝ ΠΟΛΛΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΟΥ...
Ο Γιώργος Πρίντεζης, που για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι του Ολυμπιακού έδειξε ότι “ανεβάζει” στροφές, μιλάει στο "gazzetta.gr" για τη δύσκολη περίοδο που πέρασε και εξηγεί γιατί οι ερυθρόλευκοι πάνε στην Πόλη με καλή ψυχολογία.

Αναλυτικά H επέμβαση στην οποία υπεβλήθη την επομένη του προημιτελικού αγώνα Κυπέλλου του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό, έγινε για να αφαιρεθεί ένα μικρό οστάριο (os trigonum) που βρίσκεται στην περιοχή του αστραγάλου και τον είχε ερεθίσει. Όπως αποδείχτηκε στην πορεία, όμως, πριν καν ολοκληρωθεί το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας, ο 29χρονος διεθνής πάουερ-φόργουορντ είχε στο ίδιο σημείο (στον αστράγαλο και τον σφυρό) οστικό οίδημα, το οποίο επιβαρύνθηκε κατά τη διάρκεια των φιλικών αγώνων προετοιμασίας του Ολυμπιακού. Έτσι, ενώ το διάστημα αποθεραπείας του, είχε αρχικά υπολογιστεί στον έναν μήνα, τελικά ο "Πριντ" απουσίασε για 2,5 μήνες και το χειρότερο είναι, ότι ταλαιπωρήθηκε από ενοχλήσεις και πόνους, που τον έκαναν να ανησυχήσει ότι έχει υποστεί κάποια σοβαρότερη ζημιά.


Η επιστροφή του, συμπτωματικά, συνέπεσε με το δεύτερο ντέρμπι της σεζόν με τους “πράσινους” και το τελευταίο ματς των ερυθρόλευκων για το 2014 και παρ' ότι ακόμη δεν ήταν απόλυτα έτοιμος για μία αναμέτρηση μεγάλης σκοπιμότητας και υψηλής έντασης, ο Γιώργος Πρίντεζης, έδωσε το παρών και στο 7λεπτο που αγωνίστηκε βοήθησε ουσιαστικά (3π., 2ρ.) την ομάδα να πάρει μία υπερπολύτιμη νίκη (81-75), πριν αρχίσει ο μαραθώνιος του Top-16. Εκεί, οι ερυθρόλευκοι βρίσκονται ήδη στο 2/2, με τον “Πριντ” να κάνει το εφετινό του ντεμπούτο στην Ευρωλίγκα και με μέσο όρο 10,0 πόντους, 4,5 ριμπάουντ και 71,4% στα δίποντα στα δύο πρώτα ματς, να αποδεικνύει πόσο χρήσιμος είναι για την επίτευξη των στόχων του Ολυμπιακού.

«Μπήκα κατευθείαν στα βαθιά, αλλά βρίσκω ρυθμό!»

«Χρειάζομαι ακόμη αρκετό χρόνο γιατί ήμουν πάνω από 2,5 μήνες εκτός και προέρχομαι από μία εγχείρηση σε ένα ευαίσθητο σημείο όπως είναι ο αστράγαλος και ο αχίλλειος τένοντας. Ήταν μία περίοδος που πονούσα αρκετά και πέρασαν πολλές σκέψεις από το μυαλό μου, αλλά τώρα νιώθω πολύ καλύτερα και τις έχω αφήσει πίσω μου! Παιχνίδι με το παιχνίδι, βρίσκω τις ανάσες και τα πατήματά μου, απλά το κακό ήταν ότι δεν υπήρχαν κάποια θεωρητικά πιο βατά παιχνίδια στο ελληνικό πρωτάθλημα μπροστά μας, για να βρω ρυθμό και χρειάστηκε να μπω κατευθείαν στα βαθιά με το ντέρμπι κόντρα στον Παναθηναϊκό και τα δύο πρώτα ματς στο Top-16.», είπε αρχικά ο Συριανός (στην καταγωγή) μπασκετμπολίστας των ερυθρόλευκων μετά την επιβλητική νίκη (81-58) της ομάδας του επί της Εμπόριο Αρμάνι για την 2η αγωνιστική της φάσης των “16” της Ευρωλίγκα.

«Πάμε με καλή ψυχολογία στην Πόλη!»

«Παίζουμε αρκετά καλά για την εποχή, προετοιμάζουμε εξαιρετικά και με μεγάλη λεπτομέρεια κάθε παιχνίδι κι αυτό έχει ως αποτέλεσμα, να μπαίνουμε στο γήπεδο με μεγάλη συγκέντρωση. Αυτό είναι πολύ σημαντικό, αλλά ακόμη είναι πάρα πολύ νωρίς... Μπορεί να έχουμε κάνει το 2/2, αλλά ο δρόμος είναι πολύ μακρύς για να θεωρήσουμε ότι έχουμε πετύχει κάτι, γιατί και 0/2 να είχαμε, η διαφορά δεν θα ήταν πολύ μεγάλη, από τη στιγμή που απομένουν άλλα 12 ματς και όταν όλα αυτά τα χρόνια, Ολυμπιακός έχει δείξει ότι παρ‘ ότι δεν διαθέτει από τα μεγαλύτερα budget, βρίσκεται στις καλύτερες ομάδες και πάντα πρωταγωνιστεί, παίζοντας πολύ καλό μπάσκετ. Απλά φέτος, που αρχίσαμε πολύ καλά, έχουμε και καλύτερη ψυχολογία και αυτό θα είναι ένα επιπλέον συν για την επόμενη μάχη κόντρα στην Φενέρμπαχτσέ!», επεσήμανε o 29χρονος διεθνής άσος που το βράδυ της Παρασκευής (16/01, 20.00), στην “αγαπημένη” του Κωνσταντινούπολη (εκεί έβαλε το καλάθι της ζωής του!) αναμένεται να έχει πολύ δουλειά κόντρα σε Μπιέλιτσα, Ζόριτς, Βέσελι, Σαβάς και Ερντέν.

«Έχει δίκιο ο coach που μας πιέζει για την άμυνα!»

Από τις 10 Οκτωβρίου, όταν ο Γιώργος Μπαρτζώκας παραιτήθηκε από την τεχνική ηγεσία της ομάδας, μέχρι σήμερα, ο Ολυμπιακός μετράει 19 νίκες σε 22 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ από την 1η Νοεμβρίου, όταν ανακοινώθηκε η πρόσληψη του Γιάννη Σφαιρόπουλου, το αντίστοιχο ρεκόρ είναι 14-2 σε Ελλάδα κι Ευρώπη, με τους ερυθρόλευκους”να παίζουν εξαιρετική άμυνα και να έχουν μ.ο. παθητικού 66,8 πόντους. «Δίνουμε πάρα πολύ βαρύτητα στην άμυνα, αυτό είναι αλήθεια και μέσα από την προσπάθειά μας στο αμυντικό κομμάτι, βρίσκουμε πολλούς αιφνιδιασμούς και πετυχαίνουμε εύκολα καλάθια. Παράλληλα, είμαστε αρκετά συγκεντρωμένοι και στα ριμπάουντ, αλλά και στα δυνατά σημεία των αντιπάλων και τα αποτελέσματα δείχνουν, ότι σωστά ο coach μας εφιστά συνεχώς την προσοχή στα αμυντικά μας καθήκοντα.», κατέληξε ο Γιώργος Πρίντεζης που κόντρα στον Άρη, έκανε την καλύτερη εφετινή του εμφάνιση (16π., 4ρ. & 2ασ. με 7/8 σουτ σε 25')
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ