2015-01-13 18:46:50
Φωτογραφία για Επανεκλέχθηκε στη θέση του Πρύτανη του ΑΠΘ ο Περικλής Μήτκας
Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η καταμέτρηση των ηλεκτρονικών ψήφων για την ανάδειξη του πρύτανη του ΑΠΘ Στην θέση του Πρύτανη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης επανέρχεται και πάλι ο Περικλής Μήτκας, μετά τις σημερινές επαναληπτικές εκλογές που διεξήχθησαν, μετά την ακύρωσή τους από το ΣτΕ, όταν και είχαν κριθεί άκυρες όταν είχαν διεξαχθεί τον περασμένο Ιούνιο.

Ο Περικλής Μήτκας αναδείχθηκε για μία ακόμα φορά νικητής συγκεντρώνοντας έναντι των αντιπάλων του

Η αποχή έφτασε στο 21% αφού από τα 2010 μέλη Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού (ΔΕΠ), που έλαβαν στην ηλεκτρονική διεύθυνση του ιδρυματικού τους λογαριασμού στο ΑΠΘ τον σύνδεσμο της εκλογικής διαδικασίας ψήφισαν μόνο 1606 79,9% Από την εκλογική διαδικασία απείχαν 404 άτομα περίπου 28%.

Υποψήφιοι πρυτάνεις ήταν οι καθηγητές του ΑΠΘ στο Τμήμα Χημείας Ανδρέας Γιαννακουδάκης και στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών Περικλής Μήτκας.

Ο κυριος Περικλής Μήτκας πήρε 1278 ποσοστό 83%

ο κυριος Ανδρέας Γαννακουδάκης πήρε 261 ποσοστό 17%

ΛΕΥΚΑ 67

Η ηλεκτρονική κάλπη, η οποία άνοιξε στις 09.00 το πρωί, και έκλεισε στις 17.00.

Υπενθυμίζεται ότι οι πρυτανικές εκλογές στο ΑΠΘ επαναλήφθηκαν σημερα έπειτα από απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, που ακύρωσε την εκλογική διαδικασία της 13ης Ιουνίου 2014 αποδεχομκενο ένσταση που υπέβαλε τότε ο κύριος Γιαννακουδάκης
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ