2015-01-14 16:15:30
Φωτογραφία για Απότακτος αστυνομικός ο ένας εκ των δύο συνεργατών του Ξηρού
Στη σύλληψη δύο συνεργών του Χριστόδουλου Ξηρού προχώρησε η αστυνομία το απόγευμα της Τρίτης στην Καλαμάτα.

Πρόκειται για έναν Έλληνα 54 ετών και έναν αλλοδαπό, αλβανικής υπηκοότητας, 37 ετών. Ένας εκ των δύο συλληφθέντων και συγκεκριμένα ο 37χρονος φέρεται να είναι ο ενοικιαστής της οικίας στην Ανάβυσσο που χρησιμοποιούσε ο Χριστόδουλος Ξηρός. Ο ίδιος φέρεται να συστηνόταν ως Θεοχάρης, εργαζόμενος στο Λιμενικό Σώμα. Ο 54χρονος φέρεται να είναι απόστρατος αστυνομικός.

Το προφίλ των συνεργών

Ο 54χρονος Έλληνας συνεργός του Χριστόδουλου Ξηρού είναι απότακτος αξιωματικός της ελληνικής αστυνομίας, ο οποίος είχε απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αρχές καθώς είχε εμπλακεί σε υπόθεση με νονούς της νύχτας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 54χρονος αποτελούσε έμπιστο πρόσωπο μεγάλου νονού της νύχτας, γνωστού για την εγκληματική του δράση.

Ο 37χρονος Αλβανός είχε εκτίσει ποινή στις φυλακές Κορυδαλλού κατηγορούμενος για ληστείες αλλά και για υποθέσεις προστασίας. Όπως εκτιμάται, ο 37χρονος ήρθε σε επαφή μέσα στη φυλακή με μέλος της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς».


Τα αποτυπώματά τους και γενετικό υλικό έχουν βρεθεί σε οπλισμό στα σπίτια που χρησιμοποιούσε ο Χριστόδουλος Ξηρός σε Ανάβυσσο και Περαχώρα Λουτρακίου. Και για τους δύο είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης από τον ανακριτή για «ένταξη ως μέλους σε τρομοκρατική οργάνωση, τρομοκρατικές πράξεις κατασκευής, προμήθειας και κατοχής από κοινού εκρηκτικών υλών και βομβών, παράνομης κατοχής από κοινού πολεμικών τυφεκίων, πιστολιών, χειροβομβίδων, πυρομαχικών, εκρηκτικών μηχανισμών και λοιπών ειδών πολεμικού υλικού, παράνομης κατοχής από κοινού διατρητικών και εκρηκτικών βλημάτων, πλαστογραφία δημοσίου εγγράφου με σκοπό την τέλεση εγκλήματος και υπόθαλψη εγκληματία από κοινού».

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής ενώ στη συνέχεια θα περάσουν το κατώφλι του εισαγγελέα όπου αναμένεται να ζητήσουν προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν.

H επιχείρηση στην Καλαμάτα

Όλα ξεκίνησαν στην οδό Κρήτης, κοντά στη συμβολή με τη Φιλελλήνων, στην Καλαμάτα. Περίπου πέντε αυτοκίνητα της Αντιτρομοκρατικής σταμάτησαν στο σημείο και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το tharrosnews προσέγγισαν τους δύο άντρες που επέβαιναν σε τζιπάκι, τους ακινητοποίησαν και τους οδήγησαν με γρήγορα βήματα στα αστυνομικά οχήματα.

Το κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, παρακολουθούσε τις τελευταίες ημέρες τους δύο άντρες και τις κινήσεις τους.

Έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη σε Μάνη και Αθήνα.

πηγή: zougla
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ