2015-01-14 21:15:06
Φωτογραφία για Καταγγελία αναγνώστη για την CYTA και το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών
Αγαπητό Tromaktiko,

Δες πόσο με έχει ταλαιπωρήσει τον τελευταίο καιρό η CYTA Παρακάτω είναι η επιστολή που μου έστειλε η εξυπηρέτηση πελατών της εταιρείας και στη συνέχεια η απάντηση μου.

"Αξιότιμε κύριε Αβραμίδη,

Η Εταιρεία μας από την ίδρυσή της έχει θέσει ως πρωταρχικό στόχο τη δημιουργία σχέσης εμπιστοσύνης με το κοινό.

Στο πλαίσιο αυτό, με την παρούσα επιστολή και σε συνέχεια της υπ’ αρ. Πρωτ. CYTA/ΕΙΣ/76018/23.12.2014 ηλεκτρονικής σας επιστολής, θα θέλαμε να αναφέρουμε τα εξής:

Στις 16/09/2014 επικοινωνήσατε με το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών της Εταιρείας μας και ζητήσατε να ενημερωθείτε για τις νέες προσφορές της Εταιρείας μας. Κατά την ως άνω επικοινωνία, εκπρόσωπός μας σάς πρότεινε και αποδεχτήκατε την ανανέωση της μεταξύ μας σύμβασης για ορισμένο χρόνο (1 έτος) με πρόγραμμα που περιλαμβάνει πρόσβαση στο internet με ταχύτητα έως 8MBps, 200’ προς σταθερά Ελλάδος και 40’ χρόνο ομιλίας σε κινητά, έναντι μηνιαίου παγίου 16€ με ΦΠΑ. Η ως άνω προσφορά, διάρκειας ενός έτους, τέθηκε σε ισχύ από την 1η/10/2014.


Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να προσθέσουμε ότι, κάθε φορά που συμφωνείται η ανανέωση της σύμβασης με χρήση κάποιας προσφοράς, η ανανέωση γίνεται για ορισμένο χρονικό διάστημα (1 έτος) και συνεπάγεται υποχρέωση καταβολής τέλους απενεργοποίησης (72€ με ΦΠΑ) σε περίπτωση καταγγελίας της σύμβασης πριν την πάροδο του ως άνω χρονικού διαστήματος (έτους). Καθώς πρόκειται για ανανέωση του ήδη ενεργοποιημένου βρόχου και γραμμής, δεν απαιτείται έγγραφος τύπος για την εγκυρότητά της τροποποίησης σύμφωνα με τις γενικές διατάξεις της νομοθεσίας (ΑΚ 160-167). Το ισχύον ρυθμιστικό πλαίσιο δεν επιβάλλει έγγραφο τύπο παρά μόνο για την ενεργοποίηση του τοπικού βρόχου.

Εντούτοις, λόγω συστημικού λάθους στο σύστημα τιμολόγησης της Εταιρείας μας οι λογαριασμοί με ημερομηνία έκδοσης 01/10/2014, 01/11/2014 και 01/12/2014 εκδόθηκαν με εσφαλμένο περιεχόμενο. Συγκεκριμένα: α) χρεωθήκατε με μηνιαίο πάγιο 25€ με ΦΠΑ το οποίο αφορά σε ταχύτητα πρόσβασης στο internet έως 8MBps, 200’ χρόνο ομιλίας προς σταθερά Ελλάδος και 40’ χρόνο ομιλίας σε κινητά έναντι του ορθού παγίου σας ποσού 16€ με ΦΠΑ.

Θα θέλαμε να εκφράσουμε εγγράφως τη λύπη μας για το ως άνω συστημικό λάθος του συστήματος τιμολόγησής μας. Σας διαβεβαιώνουμε ότι πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό, το οποίο δεν αντικατοπτρίζει την πολιτική της Εταιρείας μας. Περαιτέρω, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η Εταιρεία μας έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε ο λογαριασμός με ημ. έκδοσης 01/01/2015 να εκδοθεί με σωστή απεικόνιση.

Επιπλέον, η Εταιρεία μας θα προβεί σε πίστωση ποσού 28,50€ με ΦΠΑ το οποίο αφορά στον αντιλογισμό των παγίων που χρεωθήκατε με αυτά που έπρεπε να είχατε χρεωθεί για το χρονικό διάστημα από 01/10/2014-31/12/2014 σε επόμενο λογαριασμό.

Περαιτέρω, αναφορικά με το αίτημα σας για υπαναχώρηση, θα θέλαμε να τονίσουμε ότι η Εταιρεία μας παρέχει τη δυνατότητα υπαναχώρησης στους συνδρομητές της εντός των πρώτων 14 ημερών από την αποδοχή της προσφοράς. Δεδομένου ότι η ως άνω προσφορά έγινε αποδεκτή την 16η/09/2014, η τελευταία ημέρα που θα μπορούσατε να αιτηθείτε υπαναχώρηση ήταν η 30η/09/2014. Εντούτοις, αιτηθήκατε υπαναχώρηση στις 24/11/2014.

Στις 04/12/2014 εκπρόσωπος της Εταιρείας μας επικοινώνησε μαζί σας και σας ενημέρωσε για τα ως άνω.

Ωστόσο, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η Εταιρεία μας, για την ικανοποίησή σας, παρόλο που είχε παρέλθει το διάστημα, σε περίπτωση που καταγγείλετε σε εύλογο χρονικό διάστημα (εντός 10 ημερών από τη λήψη της παρούσας) μονομερώς τη μεταξύ μας σύμβαση πριν τη λήξη της, ήτοι 1η/10/2015, θα σας εξαιρέσει από την υποχρέωση καταβολής τέλους πρόωρης αποσύνδεσης ποσού 72€ με ΦΠΑ.

Τέλος, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι μέχρι την ημερομηνία συγγραφής της παρούσας επιστολής η Εταιρεία μας δεν έχει λάβει αίτημα φορητότητας του τηλεφωνικού σας αριθμού από πάροχο της επιλογής σας.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία.

Με εκτίμηση,

Νικόλαος Βούλγαρης

Διεύθυνση Εξυπηρέτησης ΠελατώνΤμήμα Παραπόνων"

Η απάντησή μου 

"Αξιότιμε κύριε Βούλγαρη,

Η εταιρεία σας κατάφερε σε διάστημα 4 μηνών να δημιουργήσει έναν ακόμη δυσαρεστημένο πελάτη.

Σε αυτό το σημείο θεωρώ σκόπιμο να αναφέρω που οφείλετε η δυσαρέσκειά μου .

Στις 16/09/2014 επικοινώνησα με το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών της Εταιρείας σας για την αλλαγή πακέτου από τα 25 ευρώ με ΦΠΑ στα 19 ευρώ με ΦΠΑ αν θυμάμαι καλά , τώρα διαπιστώνω άτι το πάγιο έπεσε ως δια μαγείας στα 16 ευρώ με ΦΠΑ, για το ίδιο πρόγραμμα .

Για την ανανέωση της σύμβασης ισχύουν ότι λέει το ΕΕΤΤ που είναι το παρακάτω

( Συμβόλαιο: Ο πάροχος οφείλει να ενημερώσει το συνδρομητή τουλάχιστον ένα μήνα πριν την εφαρμογή τους, μέσω του έντυπου ή/και ηλεκτρονικού λογαριασμού. Ο συνδρομητής έχει το δικαίωμα να αντιταχθεί και να καταγγείλει τη σύμβαση - χωρίς επιβάρυνση - εντός 30 ημερών. )

Για το συστημικό λάθος στο σύστημα τιμολόγησης της Εταιρείας σας δεν ευθύνομαι εγώ , και διαφωνώ με την άποψή σας ότι είναι κάτι μεμονωμένο ( πληρώνω 4 μήνες παραπάνω χρήματα. Γιατί;).

Έπρεπε να περάσουν 4 μήνες για να εκφράσετε εγγράφως τη λύπη σας και να ασχοληθεί σοβαρά κάποιος με το πρόβλημά μου;

Με την αλλαγή της σύμβασης ο πελάτης απολαμβάνει τις υπηρεσίες, δεν ασχολείται άλλο με αυτή για όσο διάστημα διαρκεί το συμβόλαιο ( Κάτι που δέν έγινε από μέρους σας . Έχασα πολύτιμο χρόνο και χρήματα , τα οποία και θα διεκδικήσω ).

Η Εταιρεία σας έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε ο λογαριασμός με ημ. έκδοσης 01/01/2015 να εκδοθεί με σωστή απεικόνιση ( πληροφοριακά να αναφέρω ότι ως και 10/01/2015 δεν έχει βγει ο λογαριασμός στο ηλεκτρονικό μέσο που διαθέτεται. Γιατί;).

Η δυνατότητα υπαναχώρησης εντός των πρώτων 14 ημερών από την αποδοχή της προσφοράς ( Το πρόβλημα εμφανίστηκε στον πρώτο λογαριασμό).

Αιτήθηκα υπαναχώρηση στις 24/11/2014 γιατί εκπρόσωπός σας μου διαβεβαίωσε ότι έχει αναφέρει το πρόβλημα και θα λυθεί με τον επόμενο λογαριασμό . Κάτι που δεν έγινε ως και σήμερα.

Στις 04/12/2014 εκπρόσωπος της Εταιρείας σας επικοινώνησε μαζί μου για να μου πει ότι αν φύγω από το πρόγραμμα θα πληρώσω 72 ευρώ (Τρομοκρατία με λίγα λόγια. Αιτήθηκα η αναφορά να γίνει γραπτώς, κάτι που δεν έγινε).

Οι 10 μέρες που δίνει η εταιρεία σας δεν είναι αρκετές . Κάθε λογικός νους καταλαβαίνει ότι υπάρχει δόλος και σε αυτή τη μεγαλοδωρία σας. Να αναφέρω ότι μια αίτηση για να διεκπεραιωθεί χρειάζονται τουλάχιστον 22 μέρες. 

Όσο για το αίτημα φορητότητας κατατέθηκε ηλεκτρονικά 09/01/2015.

Η παραγγελία της νέας σύνδεσης έχει καταχωρηθεί επιτυχώς, με κωδικό 50115

Επικοινώνησα στις 24/11/2014, 26/11/2014,2/12/2014, 19/12/2014 μέσο email με την εταιρεία σας καμία ανταπόκριση

Επικοινώνησα και τηλεφωνικά καμία ανταπόκριση

Έγινε καταγγελία στον συνήγορο το καταναλωτή με αριθμό πρωτοκόλλου 26616

Έγινε καταγγελία στο ΕΕΤΤ με αριθμό πρωτοκόλλου 49918

Πραγματικά λυπάμαι για όλα αυτά.

Κάποιος δεν κάνει σωστά την δουλειά του

Με εκτίμηση

Παναγιώτης Αβραμίδης

Ηλεκτρονικός Μηχανικός (Τ.Ε.)"

Αναγνώστης

Διαβάστε περισσότερες ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ στο tromaktiko με ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ!

Κάντε την δική σας καταγγελία στο tromaktiko στοΤΗΛΈΦΩΝΟ 6971 590 628 ή στο e-mail μας [email protected]
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ