2015-01-15 07:36:08
Φωτογραφία για ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Τι χρησιμοποιεί ως καύσιμο αεροπλάνο της KLM;
Οπως η ίδια η ολλανδική αεροπορική εταιρεία ανακοίνωσε το αεροσκάφος της χρησιμοποιεί βιοκαύσιμο που παρασκευάζεται από μαγειρικό λάδι και συγκεκριμένα από λάδι για τηγάνισμα, κυρίως φυτικό, που προέρχεται από εστιατόρια.

«Υπάρχει περίπου 20% βιοκαυσίμου στο αεροσκάφος που πετά για το Ρίο», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας Γιόοστ Ρούεμπολ, που όπως είπε η πτήση είναι η μεγαλύτερη που έχει γίνει ποτέ από την εταιρεία με βιοκαύσιμα.

Το Boeing 777-200, στο οποίο επιβαίνει ο Ολλανδός υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιοόπ Ατσμα, απογειώθηκε από το Αεροδρόμιο Schiphol του Άμστερνταμ στις 12:01 ώρα Ελλάδας και θα πρέπει να προσγειωθεί στο Ρίο ντε Τζανέιρο, στις 23:55.

Η KLM, η οποία είχε ανακοινώσει στις 22 Ιουνίου του 2011 την έναρξη εμπορικών πτήσεων με αεροσκάφη που θα χρησιμοποιούν βιοκαύσιμα μεταξύ Άμστερνταμ και Παρισιού, ισχυρίζεται ότι είναι η πρώτη αεροπορική εταιρεία που έχει εξασφαλίσει εμπορικές πτήσεις με αυτό το είδος του καυσίμου.

Και άλλες πτήσεις με βιοκαύσιμα έχουν προγραμματιστεί για τη σύνοδο Ρίο+20, ανάμεσά τους και μια πτήση που αναχώρησε την Δευτέρα από το Μόντρεαλ με προορισμό το Τορόντο, η οποία μετέφερε 66 επιβάτες.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ