2015-01-15 09:41:32
Φωτογραφία για Σπίτι αιωρείται στους Στράτους: Πολλές κατολισθήσεις στην Κάντανο-Σέλινο
Πολλά προβλήματα κατολισθήσεων προκάλεσε η κακοκαιρία των προηγούμενων ημερών στην περιοχή του δήμου Καντάνου - Σελίνου.

Στην περιοχή Στράτοι έγιναν δυο μεγάλες κατολισθήσεις σε περιοχή που δεν υπήρχαν έργα αντιστήριξης με αποτελεσμα ένα σπίτι να αιωρείται  μετά από την υποχώρηση του εδάφους, όπως δημοσίευσε από νωρίς το flashnews.gr

Πέρα από τον κίνδυνο της πτώσης του ίδιου του σπιτιού και την ασφάλεια των διερχομένων, ανησυχία έχει προκληθεί και για τις γειτονικές οικίες και για το πόσο θα επηρεαστούν σε περίπτωση που το σπίτι υποχωρήσει.

Από άλλο δρόμο η μετακίνηση

Για να αποφευχθεί ο κίνδυνος τραυματισμού, ο δρόμος και η μετακίνηση των παιδιών στα σχολεία του γίνεται από άλλο δρόμο.

Όπως ανέφερε η αντιδήμαρχος, Στέλλα Αλφιέρη στο flashnews,gr, οι τεχνικές υπηρεσίες βρίσκονται στην περιοχή προκειμένου να δουν με ποιό τρόπο θα υπάρξει αντιστήριξη του εδάφους.

Πολλές οι κατολισθήσεις από την κακοκαιρία

Σύμφωνα με την κα. Αλφιέρη, υπάρχουν πάρα πολλά σημεία του δήμου Καντάνου - Σελίνου που αντιμετωπίζουν προβλήματα με κατολισθήσεις και πτώσεις βράχων στο οδόστρωμα, λόγω των πολλών χειμάρρων που δημιουργήθηκαν από την κακοκαιρία.

Στο κεντρικό δίκτυο μηχανήματα του δήμου έχουν απομακρύνει τους βράχους από τον δρόμο, όμως στο αγροτικό δίκτυο υπάρχουν αρκετές πέτρες στο οδόστρωμα, με αποτέλεσμα συνεργεία του δήμου να βρίσκονται επί ποδός προκειμένου να καθαρίσει το οδόστρωμα.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ