2015-01-16 09:50:21
Φωτογραφία για Ετοιμάζει ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ ο Αντώνης Σαμαράς: Ποιοι ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ από τη Νέα Δημοκρατία μετά τις εκλογές;
Ακόμη και οι αντίπαλοί του δεν έχουν παρά να τού αναγνωρίσουν ότι δεν παραδίδεται εύκολα Ο λόγος για τον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος παράλληλα με τον προεκλογικό αγώνα τρέχει και το plan b για το μέλλον της Νέας Δημοκρατίας κι αυτό περιλαμβάνει αποκεφαλισμούς που δεν θα έχουν προηγούμενο στην ιστορία της ΝΔ.

Ο Σαμαράς πιστεύει ότι θα καταφέρει να διατηρήσει την ΝΔ σε ένα αξιοπρεπές ποσοστό ανάμεσα στο 26-30.

Σ΄αυτή την πολύ πιθανή περίπτωση κανείς δεν θα τολμήσει να τον αμφισβητήσει.

Αντίθετα ο ίδιος έχει πολλούς λόγους όχι μόνο να αμφισβητήσει αλλά και να διαγράψει από την ΝΔ όλα εκείνα τα μεγαλοστελέχη που ο πρωθυπουργός θεωρεί ότι είναι απόντα από τον προεκλογικό αγώνα.

Μάλιστα η λίστα των μεγάλων αποκεφαλισμών είναι ήδη έτοιμη κι αυτό που απομένει είναι η διεξαγωγή των εκλογών για να αρχίσει το μεγάλο ξεκαθάρισμα στη ΝΔ.

Ο Σαμαράς από την επόμενη κιόλας θα βάλει στα σκαριά την υλοποίηση της μεγάλης κεντροδεξιάς-φιλελεύθερης παράταξης.


Σχεδόν κανένα από τα σημερινά προβεβλημένα στελέχη της ΝΔ δεν συμπεριλαμβάνονται στην επόμενη μέρα της Νέας Δημοκρατίας.

Κι όταν λέμε προβεβλημένα στελέχη εννοούμε τους σημερινούς υπουργούς.

Ακόμη κι όσοι εκλεγούν βουλευτές είναι πολύ πιθανό να μην είναι ξανά υποψήφιοι εάν υπάρξει εκ νέου προσφυγή στις κάλπες-το Φθινόπωρο του 2016 για παράδειγμα.

Ο Σαμαράς θα στηριχθεί σε πρόσωπα που εκφράζουν μια άλλη αντίληψη για την κεντροδεξιά μακριά από την παγιομένη πελατειακή αντίληψη του κόμματος που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής.

O ίδιος δηλώνει σίγουρος πώς ο ΣΥΡΙΖΑ- σαν κυβέρνηση- πολύ γρήγορα θα λυγίσει μπροστά στο σοκ που θα υποστεί όταν ανακαλύψει το τέρας του αδιεξόδου που θα έχει απέναντί του.

Ενα αδιέξοδο που και ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ ταίζει με τίς θέσεις του για το δημόσιο και το νοσηρό πελατειακό κράτος.

Ο Σαμαράς ετοιμάζεται -αν χάσει τις εκλογές- να επιστρέψει στην εξουσία με ένα κόμμα που δεν θα έχει ουδεμία σχέση με την σημερινή ΝΔ.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ