2015-01-16 22:02:22
Φωτογραφία για ΜΟΝΟ ΑΥΤΗ Η ΟΜΑΔΑ... ΜΟΝΟ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΤΕΤΟΙΟ ΕΠΟΣ! ΦΕΝΕΡ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 68-74
Ενα μεγάλο τρίποντο του Πρίντεζη και ένα ακόμη μεγαλύτερο από τον αρχηγό, Βασίλη Σπανούλη, ο οποίος πέτυχε και τρεις σημαντικές βολές, 17 δευτερόλεπτα πριν από το φινάλε ο Ολυμπιακός έμεινε αήττητος μέσα στην... Πόλη TOY, επικρατώντας μετά από ένα συγκλονιστικό ματς της Φενέρμπαχτσε με 68-74!

Παρά τα ξαφνικά προβλήματα που προέκυψαν από τους τραυματισμούς των Ολιβερ Λαφαγιέτ και Μπρεν Πέτγουεϊ, ο Θρύλος στάθηκε… όρθιος μέσα στην Κωνσταντινούπολη και έφυγε νικητής απέναντι στην Φενέρμπαχτσε. Στο τέλος η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς πήγε να… πατήσει στην κούραση των ερυθρόλευκων, όμως ο Βασίλης Σπανούλης με τρίποντο στα 18’’ την «ξέρανε», εξανεμίζοντάς της κάθε ελπίδα για νίκη!

Ο Ματ Λοτζέσκι ήταν εκείνος που κράτησε τον Ολυμπιακό όταν οι ερυθρόλευκοι... χώλαιναν και ολοκλήρωσε το ματς με 18 πόντους. «Ηρωας» για τον Ολυμπιακό, ο αρχηγός του Βασίλης Σπανούλης με 16 πόντους.


Από την άλλη, κορυφαίος ήταν ο Γκάουντλοκ με 23 πόντους.

Στα καθαρά αγωνιστικά Ο Μπράιαντ Ντάνστον κράταγε τον Ολυμπιακό στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης κόντρα στη Φενέρ, έχοντας πετύχει και τους τέσσερις ερυθρόλευκους πόντους για το 4-4 στο τρίτο λεπτό. Οι ερυθρόλευκοι βρέθηκαν μπροστά με 2 πόντους, αλλά η Τούρκικη ομάδα βρήκε ρυθμό και απάντησε με ένα σερί 7-0 για το προβάδισμά της με 13-8 στο έβδομο λεπτό. Η διαφορά για την ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς ανέβηκε στους επτά πόντους και στο τέλος της πρώτης περιόδου, οι γηπεδούχοι ήταν μπροστά με 22-16.

Με ένα κάρφωμα του Χάντερ και ένα τρίποντο του Λαφαγιέτ ο Ολυμπιακός μείωσε στον πόντο (22-21) στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου. Φενέρ και Ολυμπιακός εναλλάσσονταν στο σκορ μέχρι τα μισά της περιόδου, οπότε και οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου ήταν μπροστά με 26-28. Ο Αντριου Γκάουντλοκ συνέχισε να προκαλεί μεγάλα... «ρήγματα» στην ερυθρόλευκη άμυνα και έβαλε μπροστά την ομάδα του με 34-30 στο 17ο λεπτό. Όμως, ο Λοτζέσκι απάντησε με το ίδιο... νόμισμα και με δύο συνεχόμενα τρίποντα του Αμερικανού, ο Ολυμπιακός πήρε κεφάλι με 34-36! Το σερί για το Θρύλο έφτασε το 10-0 και 41 δευτερόλεπτα πριν από το φινάλε του ημιχρόνου, ο Ολυμπιακός είχε πάρει τη μεγαλύτερη διαφορά του μέχρι εκείνη την στιγμή στο ματς με έξι πόντους (34-40). Το πρώτο ημίχρονο έκλεισε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τους ερυθρόλευκους, που με τρίποντο του Σπανούλη προηγούνταν με 36-43. Η διαφορά που πήραν οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου εν πολλοίς οφείλεται στην μεγάλη ευστοχία τους από την γραμμή των 6.75μ καθώς είχαν 7/10 τρίποντα.

Τα προβλήματα όμως δεν έλειψαν από τον Ολυμπιακό, καθώς ο Ολιβερ Λαφαγιέτ τραυματίστηκε λίγο μετά την έναρξη της δεύτερης περιόδου και αποχώρησε τραυματίας, μην μπορώντας να βοηθήσει περαιτέρω την ομάδα του, ενώ η κακοδαιμονία συνεχίστηκε και με τον Μπρεντ Πέτγουεϊ που ένιωθε έντονες ενοχλήσεις στην μέση και το ιατρικό επιτελείο των ερυθρόλευκων του συνέστησε να μην αγωνιστεί στο δεύτερο μισό του ματς.

Με το όγδοο τρίποντό τους και το πρώτο προσωπικό του Ντάρντεν, οι ερυθρόλευκοι ανέβασαν τη διαφορά τους στους δέκα πόντους και το 36-46 στην αρχή της 3ης περιόδου. Η Φενέρ με ένα μικρό σερί 4-0 μείωσε σε 40-46, αλλά μετά από τέσσερα λεπτά απραξίας, ο Σλούκας έβαλε τον Ολυμπιακό μπροστά με 40-49. Οι ερυθρόλευκοι είχαν κάποια κενά διαστήματα αλλά και πολλά λάθη, κάτι που εκμεταλλεύτηκαν οι παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς για να μειώσουν σε 44-49 στο 25'. Η... «ανάσα» ήρθε από τον Ματ Λοτζέσκι που έγραψε το 44-52 στο 27ο λεπτό. Η Φενέρ μείωσε σε απόσταση αναπνοής δύο φορές με τον Γκάουντλοκ να συνεχίζει να... ταλαιπωρεί την άμυνα του Ολυμπιακού για το 52-54 στο 29ο λεπτό. Οι ερυθρόλευκοι είχαν μικρό προβάδισμα με 52-56 μετά από 30 αγωνιστικά λεπτά.

Η Φενέρ με ένα σερί 8-0 στην αρχή του τέταρτου δεκαλέπτου πέρασε μπροστά με 60-56 στο 33ο λεπτό, με τον Ολυμπιακό να έχει πάθει... μπλακ-άουτ και στις δύο άκρες του παρκέ. Ο Βαγγέλης Μάντζαρης έσπασε την αφλογιστία των ερυθρόλευκων για το 60-58, με τον Ματ Λοτζέσκι να ισοφαρίζει στην αμέσως επόμενη επίθεση σε 60-60. Η Φενέρ πέρασε μπροστά με +4, αλλά ένα μεγάλο τρίποντο του Γιώργου Πρίντεζη στο 38ο λεπτό κράτησε τον Ολυμπιακό μέσα στο ματς για το 66-65! Ο Μπογκντάνοβιτς έκανε φάουλ πάνω στον Σπανούλη και ο αρχηγός του Θρύλου με τρεις εύστοχες βολές, ισοφάρισε σε 68-68, 1’24’’ πριν από το φινάλε. Το σκορ παρέμεινε 68-68, 31 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος και τότε ο "Kill Bill" πήρε το όπλο του! Πήρε την προσπάθεια για τρεις, ευστόχησε και έβαλε μπροστά τον Ολυμπιακό με 68-71, 17 δεύτερα πριν από το φινάλε! Ο Ματ Λοτζέσκι με μία βολή διαμόρφωσε το τελικό 68-72, με το οποίο ο Ολυμπιακός παρέμεινε αήττητος στο Τοπ-16.

Δεκάλεπτα: 22-16, 36-43, 52-54, 68-74
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ