2015-01-17 05:11:07
Φωτογραφία για Νιόβη Παυλίδου: Όχι άλλους αποτυχόντες πολιτικούς στο τιμόνι νοσηλευτικών ιδρυμάτων
"Στον ευαίσθητο τομέα της υγείας απαιτούνται μεταρρυθμίσεις ώστε να περιορισθεί η σπατάλη, δίχως να... πέσει η ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών και -το κυριότερο- επιβάλλεται να υπάρξει στελέχωση, σε διοικητικό επίπεδο, με σαφή και διαυγή κριτήρια. Φθάνει πια με τους αποτυχόντες πολιτικούς που έβρισκαν επαγγελματική στέγη στη διοίκηση κάποιου νοσηλευτικού ιδρύματος".

Την άποψη αυτή εξέφρασε, κατά τη σημερινή της συνέντευξη στο ραδιόφωνο του Alpha Fm 96,5, η υποψήφια βουλευτής με το Ποτάμι στην Α' Θεσσαλονίκης Νιόβη Παυλίδου.

Η κα Παυλίδου ανέφερε ότι, μέχρι σήμερα, ο κρίσιμος τομέας της υγείας προσφερόταν για άκρατο λαϊκισμό και για το "μεγάλο πάρτι" των προμηθειών.

"Έχουν γίνει αρκετές παρεμβάσεις μέχρι σήμερα στον τομέα της υγείας, πολλές φορές "άτσαλες", αλλά δεν έχει υπάρξει μία ολοκληρωμένη αναδιάρθρωση τόσο στην πρωτοβάθμια όσο και στη δευτεροβάθμια υγεία" υποστήριξε η κα Παυλίδου. "Μπορούμε να έχουμε ποιότητα στην παροχή υπηρεσιών καθώς το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό δίνει την ψυχή του. Αυτό που απαιτείται είναι η σωστή αναδιάρθρωση και -αν το πετύχουμε- θα μπορέσουμε να επενδύσουμε, ακόμη και αναπτυξιακά στον τομέα της υγείας, με την ανάδειξη του ιατρικού τουρισμού".


Παράλληλα η Νιόβη Παυλίδου , απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις απολύσεις, υπογράμμισε την ανάγκη ύπαρξης μίας ομοιομορφίας στο εργασιακό περιβάλλον ενώ τόνισε την αδικία που υφίστανται τα νέα παιδιά με προσόντα τα οποία δεν μπορούν να εισέλθουν στην αγορά εργασίας.

"Η απώλεια της εργασίας είναι μία οδυνηρή εμπειρία. Ο άνθρωπος χωρίς δουλειά νιώθει ότι βρίσκεται εκτός κοινωνίας" τόνισε η κα Παυλίδου συμπληρώνοντας: " Πιστεύω ότι θα πρέπει να υπάρξει μία συνέργεια δυνάμεων ώστε να δώσουμε έμφαση σε μία παραγωγική λογική που θα προωθεί την καταπολέμηση της ανεργίας μέσα από την ανάδειξη της υγιούς επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας".

Η κα Παυλίδου τοποθετήθηκε ακόμη στο θέμα του ευρώ υπογραμμίζοντας ότι "όσο οδυνηρή κι αν ακούγεται η φράση "ευρώ πάσει θυσία", χλομιάζει μπροστά στις τραγικές συνέπειες που θα είχε η απομάκρυνσή μας από την ευρωζώνη.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ