2015-01-17 09:38:06
Φωτογραφία για ΚΚΕ: Κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για γκεμπελίστικες μεθόδους
 Μπίτσικα Παναγιώτα 

Ο καβγάς στη Διακομματική Επιτροπή για τις προεκλογικές συγκεντρώσεις

Ανεβαίνουν οι τόνοι της πολιτικής αντιπαράθεσης μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μπαίνει στην τελική προεκλογική ευθεία προβάλλοντας το «όλοι εναντίον ενός» και «ανίερη συμμαχία κατά του ΣΥΡΙΖΑ» στην οποία εντάσσει την ΝΔ και τον Περισσό.

Την ίδια ώρα, το ΚΚΕ αναδεικνύει, δοθείσης ευκαιρίας, κατά την ανταλλαγή προεκλογικών πυρών, τις «μεθοδεύσεις» που χρησιμοποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ για να εγκλωβίσει στο «δρόμο της διαχείρισης» λαΐκές συνειδήσεις αλλά ακόμα και να εμποδίσει, όπως λέει, να ακουστεί η φωνή του ΚΚΕ.

Η αντιπαράθεση φαίνεται ότι εξελίσσεται σε αδυσώπητη σύγκρουση, λίγες ημέρες πριν από την Κυριακή των εκλογών. Είναι ενδεικτικός ο πόλεμος που ξέσπασε στη Διακομματική Επιτροπή για τις εκλογές, με επίκεντρο τον καθορισμό της ημέρας των προεκλογικών συγκεντρώσεών τους. 


Την οξεία αντίδραση του Περισσού προκάλεσε το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ στη Διακομματική Επιτροπή, να γίνει, την Πέμπτη, πριν από τις εκλογές, μόνο η δική του προεκλογική συγκέντρωση, ως κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Το θέμα της «προεκλογικής Πέμπτης» ως ημέρας για τη συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ, το έθεσε ο εκπρόσωπός του στη διακομματική Επιτροπή και μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του κ. Κώστας Πουλάκης. Το επιχείρημά του ήταν ότι η Πέμπτη, πριν από τις εκλογές, εθιμοτυπικά ορίζεται ως ημέρα για τη συγκέντρωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Αναψε έτσι η …φωτιά. Εδώ και ημέρες, το ΚΚΕ έχει δημοσιοποιήσει ότι η κεντρική προεκλογική του συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 7 το απόγευμα της Πέμπτης 22 Ιανουαρίου, στο Σύνταγμα. 

Την ίδια ημέρα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με ομιλητή τον κ. Αλέξη Τσίπρα, πραγματοποιεί την κεντρική συγκέντρωση του κόμματος στην Αθήνα. Δεν έχει πλήρως διευκρινιστεί ο τόπος της συγκέντρωσης, μια και υπήρχαν σκέψεις να μην είναι ανοιχτή – συνήθως στην Ομόνοια - αλλά να γίνει στο κλειστό στάδιο του Τάε Κβον Ντο. 

Ο υπεύθυνος του γραφείου τύπου του ΚΚΕ και εκπρόσωπός του στη διακομματική κ. Γιάννης Γκιόκας αντέδρασε έντονα. Χρησιμοποίησε πάρα πολύ σκληρή γλώσσα, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ ότι έφτασε «στα όρια της πολιτικής αλητείας». Χαρακτήρισε προσχηματικά τα περί εθυμοτυπίας και μίλησε για «συκοφαντικές και γκεμπελίστικες μεθόδους», με τις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να εμποδίσει την πραγματοποίηση της κεντρικής προεκλογικής συγκέντρωσης του ΚΚΕ την Πέμπτη. Και συμπλήρωσε : «Ο λαός βγάζει συμπεράσματα και ιδιαίτερα ο αριστερός, προοδευτικός κόσμος. Αν ένα κόμμα καταφεύγει σε τέτοιες μεθόδους όταν είναι στην αντιπολίτευση, μπορεί κανείς να σκεφτεί τι θα κάνει αν γίνει κυβέρνηση. Αλλά είπαμε, τσίπα δεν υπάρχει».

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Πουλάκης δεν άφησε να …πέσει κάτω την μη αποδοχή της πρότασής του από την πλειοψηφία στη διακομματική επιτροπή. Την προέβαλε κυρίως ως δείγμα της σύμπλευσης όλων, περιλαμβανομένου του ΚΚΕ, εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ. Συνδύασε, παράλληλα, και τις επιθέσεις του εκπροσώπου της ΝΔ στη διακομματική. 

Με αφορμή τη συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής, ο κ. Κώστας Πουλάκης, επεσήμανε ότι «είναι σαφές ότι βρισκόμαστε ενώπιον μίας ανίερης συμμαχίας όλων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ». Προσέγγισε τις εξελίξεις στη διακομματική, σχολιάζοντας πρώτα τις θέσεις της ΝΔ στη συνεδρίαση. Χαρακτήρισε ως «φαιδρές τις απαιτήσεις του κ. Μουρούτη «να καταγγείλει η διακομματική επιτροπή τον ΣΥΡΙΖΑ για τα πάντα, ακόμα και για τις παροιμίες».]

Ο διευθυντής του γραφείου του πρωθυπουργού και εκπρόσωπος της ΝΔ στη διακομματική κ. Γιώργος Μουρούτης δεν κατήγγελε μόνο για μεγάλης έκτασης αφισορύπανση το ΣΥΡΙΖΑ, απαιτώντας να γίνει αποξήλωση των παράνομα τοποθετημένων αφισσών, με δέσμευση των εξόδων από την εκλογική χρηματοδότηση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Πρότεινε να συνυπολογισθεί στον εκλογικό τηλεοπτικό χρόνο του ΣΥΡΙΖΑ, ο χρόνος που αφιέρωσε στην εκπομπή του ο κ. Λάκης Λαζόπουλος για σχόλια κατά της ΝΔ και υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ… 

Ο κ. Πουλάκης έχοντας κατακρίνει τη στάση της ΝΔ έδωσε αμέσως μετά έμφαση στη στάση του ΚΚΕ για τις προεκλογικές συγκεντρώσεις. «Δεν μπορεί να μην σταθεί στην επιμονή του ΚΚΕ να πραγματοποιήσει την προεκλογική του συγκέντρωση τη μέρα που παραδοσιακά, εδώ και 40 χρόνια, ανήκει στην αξιωματική αντιπολίτευση», είπε. Και συμπλήρωσε: «Και, πολύ περισσότερο, δεν μπορεί να παραβλέψει τη στήριξη που απλόχερα παρείχαν άπαντες, και κυρίως η απερχόμενη συγκυβέρνηση, στον Περισσό. Ευτυχώς, οι πολίτες έχουν κρίση και αντιλαμβάνονται πλήρως σε τι αποσκοπούν τέτοιου είδους μεθοδεύσεις».

Η απάντηση του εκπροσώπου του ΚΚΕ κ. Γκιόκα, πέρα από το σκληρό χαρακτήρα της κριτικής, επιχειρεί να καταδείξει, όπως και στις τελευταίες ανακοινώσεις για τις εκκλήσεις ΣΥΡΙΖΑ για ανοχή σε κυβέρνησή του, τα «υποκριτικά και εκβιαστικά στοχεία», σύμφωνα με τον Περισσό, των κινήσεων τακτικής, που ακολουθεί η Κουμουνδούρου. Ο κ. Γκιόκας σημείωσε ότι «το πρόσχημα, ότι η Πέμπτη εθιμοτυπικά δίνεται για συγκεντρώσεις στην αξιωματική αντιπολίτευση, δεν πείθει ούτε τα μικρά παιδιά».

Επεσήμανε ότι : 

- το ΚΚΕ και στις ευρωεκλογές και σε προηγούμενες εκλογικές μάχες πραγματοποίησε συγκέντρωση την Πέμπτη, «χωρίς καμία διαμαρτυρία τότε από τον ΣΥΡΙΖΑ ή από κάποιο άλλο κόμμα»

- ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ σε προηγούμενες εκλογές, πραγματοποίησε συγκέντρωση την Πέμπτη, χωρίς να είναι τότε αξιωματική αντιπολίτευση.

- «οι συγκεντρώσεις του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ δεν πραγματοποιούνται ούτε στο ίδιο ούτε καν σε κοντινό μέρος. Το ΚΚΕ έχει ανοιχτή συγκέντρωση στο Σύνταγμα κι ο ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει τη συγκέντρωσή του στο Ταει Κβο ΝΤο. Τι φοβάται επομένως ο ΣΥΡΙΖΑ;». 
ΒΗΜΑ
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ