2015-01-17 20:12:03
Φωτογραφία για Σχόλιο του Stan de Finetti στο άρθρο μας: Η ανίκητη δύναμη και γοητεία του λαϊκισμού και οι νέοι Μαυρογιαλούροι
Κυριε Καλεντερίδη, με πραγματικό σεβασμό σε σας και στο ιστολόγιο σας, σας γράφω πως αυτό το άρθρο το διάβασα πάνω από τρείς φορές για να συνειδητοποιήσω πως πράγματι φέρει την υπογραφή σας.

Αδυνατώ να πιστέψω πως κάποιος σαν εσάς, με τέτοια ικανότητα ανάλυσης της πολιτικής συγκυρίας,έγραψε ένα τέτοιο άρθρο, που - σχεδόν - κάθε πρόταση του περιέχει μία ανακρίβεια ή κάτι εμφανώς συζητησιμο. Δεν το πιστεύω.

Θα χρειάζονταν πολλές σελίδες για να σας απαντησει κανείς, αλλά δεν έχω το χρόνο. Θα σας επισημάνω απλά δύο-τρία στοιχεία του άρθρου τα οποία με απογοήτευσαν. Υπάρχουν πολλά άλλα, αλλά δεν έχω το χρόνο και τη διάθεση. Το άρθρο σας μου δίνει την εντύπωση πως γράφτηκε χωρίς να το πιστεύετε καν εσείς προσωπικά.

[1] "το θλιβερό φαινόμενο της καταστροφής της επιχειρηματικότητας" είχε ξεκινήσει επι Κων/νου Καραμανλή του πρεσβυτέρου. Ελπίζω να θυμόσταστε (Ανδρεάδης, Ολυμπιακή, διυλιστηρια Νιάρχου κτλ.). Σας διέφυγε υποθέτω.


[2] Αναρωτιέμαι όμως πως σας διέφυγε το ότι ο ίδιος (Κ. Καραμανλής) είχε βγάλει τη χωρα απο το στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ, για να κατευνάσει το δημόσιο αίσθημα που είχε εκραγεί βλέποντας την κυβέρνηση των Αθηνών να παρακολουθεί αμέτοχη τον Αττίλα 2. Μπροστα σε αυτη την κίνηση και την εν γένει πολιτεία ως προς το Κυπριακό, οι πομφόλυγες του ΠΑΣΟΚ είναι πταίσματα. Κυριολεκτικά.

[3] Το ΠΑΣΟΚ δεν έγινε κυβέρνηση το 1981 (μονο) λόγω του ανικητου λαικισμού του, όπως υπονοείτε. Όπως πολύ σωστά έγραψε κάποτε ο Δ. Κωνσταντακόπουλος, το έφεραν στην εξουσία δύο δυνάμεις (1) η πιεση κάποιων μεσαιων στρωμάτων για συμμετοχή στη νομή της εξουσίας, (2) η ανάγκη για ανάσχεση του τουρκικού επεκτατισμού και το αίτημα ανοίγματος του φακέλου της Κυπριακής Τραγωδίας. Το ότι πρόδωσε και τα δύο, δεν μειώνει την αξία τους όταν ετίθεντο εκ των πραγμάτων.

[4] το πολύ ωραιότατο διάγραμμα που παραθέτετε, δείχνει μείωση του (ποσοστού του) δημοσίου χρέους επί κυβερνήσεως Σημίτη. Ας του απονείμουμε έναν έπαινο λοιπόν, αγνοώντας τα 35 τρις δραχμές που άλλαξαν χέρια στη ληστεία του χρηματιστηρίου, τα swaps (που ακόμη πληρώνουμε), την (πλήρη και πρωτοφανή) παράδοση της πολιτικής εξουσίας στα οικονομικά συμφέροντα, για να μην αναφέρω τα όσα έπραξε στα εθνικά θέματα, τα οποία γνωρίζετε από προσωπική εμπειρία.

Νομίζω πως, πριν ψέξετε εκ των προτέρων τους επερχόμενους ερασιτέχνες του ΣΥΡΙΖΑ (απέναντι στους οποίους είμαι και εγώ σκεπτικός), καλό θα ήταν να ψέξετε τους αστούς πολιτικούς, που για μία ακόμη φορά αποδείχθηκαν ιδιοτελείς και ανίκανοι. Μη αφήνοντας άλλη διέξοδο στον μέσο άνθρωπο. Ο οποίος αδιαφορεί για τα διαγράμματα που του παραθέτετε και βλέπει το σπίτι του έχει αντικειμενική αξία (π.χ.) 100 ευρώ (και για αυτην φορολογείται), και όταν του το κατασχέσουν θα το εκπλειστηριάσουν εκκινώντας από τα 35 ευρώ! και μπορεί στο τέλος να βρεθεί ακόμη να χρωστάει!
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ