2015-01-18 11:45:09
Φωτογραφία για Παγκράτι: Συνελήφθησαν τέσσερις τζιχαντιστές για τις επιθέσεις στο Βέλγιο
Συναγερμός σήμανε στις ελληνικές αρχές μετά την πληροφορία από την βελγική αστυνομία ότι ο εγκέφαλος της ομάδας τζιχαντιστών που εξαρθρώθηκε μετά από την επιχείρηση στην πόλη Βερβιέ, οργάνωνε επιθέσεις από την Ελλάδα/

Έτσι λοιπόν η ΕΛΑΣ έχει προχωρήσει σε τέσσερις προσαγωγές ατόμων από χώρες του αραβικού τόξου. Ο ένας από αυτούς εξετάζεται το να είναι ο αρχηγός των τζιχαντιστών του Βελγίου. Εντοπίστηκε από την ειδική ομάδα που έχει συσταθεί στην ΕΛ.ΑΣ, για την διαχείριση θεμάτων που αφορούν σε τζιχαντιστές στην Ελλάδα.

Πιο αναλυτικά, στο σήμα που έστειλαν οι βελγικές αρχές προς την ΕΛΑΣ αναφέρεται ότι ο 27χρονος Βέλγος - μαροκινής καταγωγής - τζιχαντιστής, Αμπντελαχαμίντ Αμπααούντ, ο οποίος είχε φύγει από το Βέλγιο για να πολεμήσει με τον ISIS στη Συρία, επικοινωνούσε τηλεφωνικά από την Ελλάδα με κρατούμενο των βελγικών φυλακών και συγκεκριμένα τον αδελφό ενός από τους δύο που σκοτώθηκαν στην μάχη με τους αστυνομικούς στο Βέλγιο, μέσω του οποίου έδινε κατευθύνσεις στα μέλη της ομάδας.


Το σήμα ελήφθη από τις ελληνικές αρχές την Πέμπτη και χθες εντοπίστηκε και προσήχθη από το Παγκράτι ένας ύποπτος, τα χαρακτηριστικά του οποίου ταιριάζουν με τις περιγραφές που έχουν δώσει οι Βέλγοι.

Ήδη έχει ληφθεί γενετικό υλικό από τον προσαχθέντα, καθώς και δακτυλικά αποτυπώματα, τα οποία θα σταλούν στις Βρυξέλες για ταυτοποίηση. Για τους άλλους τρεις προσαχθέντες δεν υπάρχουν πολλές πληροφορίες, ωστόσο από αστυνομική πηγή έγινε γνωστό ότι δεν είναι βέβαιο αν πρόκειται για τζιχαντιστές.

«Αστακός» το Βέλγιο

Την ίδια ώρα, το Βέλγιο αναπτύσσει εκατοντάδες στρατιώτες για τη φύλαξη πιθανών τρομοκρατικών στόχων, μεταξύ των οποίων εβραϊκοί τόποι και διπλωματικές αποστολές, έπειτα από τις φονικές επιδρομές εναντίον ενός ισλαμιστικού πυρήνα. Έως 300 στρατιωτικοί θα τοποθετηθούν σε κτίρια όπως η πρεσβεία των ΗΠΑ και του Ισραήλ στις Βρυξέλλες καθώς και σε κτίρια του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

«Είναι πολύ σημαντικό να πούμε ότι αυτό δεν ήταν μια απλή απόφαση, αλλά ήταν απαραίτητο, την ώρα που η αστυνομία είναι σε μεγάλο βαθμό δεσμευμένη, ο στρατός να αναλάβει έναν υποστηρικτικό ρόλο», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο υπουργός Άμυνας Στίβεν Βάντεπουτ.

Οι στρατιώτες θα ενισχύσουν τις αστυνομικές δυνάμεις τουλάχιστον μέχρι την Πέμπτη, όταν οι αρχές θα αναθεωρήσουν το εθνικό επίπεδο απειλής, που ορίστηκε στη βαθμίδα 3 της τετράβαθμης κλίμακας αυτή την εβδομάδα.

Πηγή: real
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ