2015-01-18 19:12:07
Φωτογραφία για Επικείμενο κλείσιμο Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης
Κάτοικοι της Βόρειας Ελλάδας, της Θεσσαλίας, Αγρότες, Επαγγελματίες, Πολίτες. Θέλουμε να σας ενημερώσουμε για τον επίλογο ενός σχεδίου που ξεκίνησε από την αναθεώρηση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Συνεχίστηκε με τις επιλογές του μνημονίου και όσων στηρίζουν αυτό, με στόχο τον τερματισμό της τευτλοκαλλιέργειας και της παραγωγής ζάχαρης στην Ελλάδα. Υλοποιώντας αυτή την πολιτική , η διοίκηση της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης με τις εντολές της κυβέρνησης, μεθόδευε σταδιακά το οριστικό «λουκέτο» της βιομηχανίας.

Την Τρίτη 13 Ιανουαρίου στο εργοστάσιο του Πλατέος ( του μοναδικού εναπομείναντος από τα πέντε εργοστάσια) εμφανίστηκαν εντεταλμένοι της Τράπεζας Πειραιώς, με τις ευλογίες της διοίκησης της ΕΒΖ, για να σφραγίσουν το Σιλό και τις Αποθήκες όπου είναι αποθηκευμένη ζάχαρη 49.000 τόνων. Οι εργαζόμενοι της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζά¬χαρης απέτρεψαν το σφράγισμα του Σιλό και των Αποθηκών ζάχαρης, γιατί μηδενίζοντας τα αποθέματα ζάχαρης η βιομηχανία δε θα μπορέσει να συνεχίσει τη λειτουργία της, καλώντας ταυτόχρονα την διοίκηση να δώσει εξηγήσεις
. Ο Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΒΖ δεν απάντησε σε καμία ερώτηση για την επόμενη ημέρα της βιομηχανίας και επικαλέστηκε ότι για το σφράγισμα των αποθηκευτικών χώρων ζάχαρης η τράπεζα Πειραιώς του δίνει δάνειο 11 εκατομμύρια ευρώ για να αποπληρώσει τους παραγωγούς . Μια μεγάλη κοροϊδία , που «περιέργως » τελείται λίγο πριν τις εκλογές.

Το ποσό αυτό αντιστοιχεί μόνο στο 60% των οφειλών στους αγρότες την ώρα που δεν έχει ακόμα ανακοινώσει το τιμολόγιο για τη νέα καλλιεργητική περίοδο 2015 και δεν έχει προχωρήσει σε αναγγελία αιτήσεων τευτλοκαλλιέργιας , απαραίτητες προϋποθέσεις για να σπείρουν οι αγρότες τεύτλα. Χωρίς πρώτη ύλη (τεύτλα ) δεν υπάρχει αύριο για την ΕΒΖ , και οι αγρότες -τευτλοκαλλιεργητές δεν θα πάρουν το υπόλοιπο των χρημάτων τους ( 7 εκατομμύρια ευρώ). Οι αγρότες -τευτλοκαλλιεργητές απλήρωτοι για την παραγωγή σε τεύτλα του 2014 που έχουν παραδώσει στη Βιομηχανία, με τις τράπεζες να τους κυνηγούν, χωρίς λύσεις, χωρίς προοπτική για το αύριο, από την Πέμπτη 15 Ιανουαρίου έχουν κάνει κατάληψη τα Κεντρικά Γραφεία της Ε.Β.Ζ Α.Ε ζητώντας το αυτονόητο, την καταβολή των οφειλομένων τους. Η Διοίκηση της ΕΒΖ κρύβεται δεν αποφασίζει για τίποτε, χωρίς τις εντολές της από την κυβέρνηση , κάνει σπασμωδικές κινήσεις για να μην αναλάβει τις τεράστιες ευθύνες που έχει. Οι προσπάθειες της διοίκησης της ΕΒΖ να στρέψει τους τευτλοκαλλιεργητές, κατά των εργαζομένων έχουν αποτύχει. Ξεκάθαρα φαίνεται ότι οι Κυβερνήσεις, που διόριζαν τις εκάστοτε Διοικήσεις σε εταιρείες όπως η Ε.Β.Ζ. Α.Ε. ως εκφραστές της πολιτικής τους, για άλλη μια φορά απέτυχαν. Ανάπτυξη με κλειστά εργοστάσια και καταστροφή του παραγωγικού ιστού δεν επιτυγχάνεται. Εμείς οι Εργαζόμενοι δηλώνουμε ότι δεν θα επιτρέψουμε το τελευταίο περιουσιακό στοιχείο που απέμεινε, να γίνει θυσία άλλων συμφερόντων, κυβερνητικών επιλογών και προεκλογικών τεχνασμάτων , πλην της Βιομηχανίας.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

1. Την άμεση εξόφληση των οφειλομένων στους τευτλοκαλλιεργητές .

2. Την άμεση αναγγελία του τιμολόγιου για τη νέα καλλιεργητική περίοδο 2015

3. Την άμεση αναγγελία αιτήσεων σποράς τεύτλων για τη συνέχιση της τευτλοκαλλιέργειας και της παραγωγής ζάχαρης στην Ελλάδα.

4. Την άμεση έμπρακτη δέσμευση - παρέμβαση των αρχηγών των κομμάτων για να μην ολοκληρωθεί το προμελετημένο έγκλημα.

ΖΗΤΑΜΕ την στήριξη των πολιτών της Βόρειας Ελλάδας και της Θεσσαλίας.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Στράντζαλης Στέργιος Αλεξανδρίδης Ευστάθιος Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ