2015-01-18 20:02:23
Φωτογραφία για Οι... celebrities που θα μας βγάλουν από την κρίση
Στον πειρασμό των celebrities υπέπεσαν και σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση τα πολιτικά κόμματα. Η προσπάθεια να προσελκύσουν ψηφοφόρους επικεντρώνεται περισσότερο στη δύναμη της αναγνωρισιμότητας προσώπων λόγω της επαγγελματικής πορείας τους στη σφαίρα του θεάματος και του αθλητισμού. Το δέλεαρΜε κριτήριο όχι πάντα την ικανότητα, αλλά τη δημοφιλία -κυρίως την τηλεοπτική- των υποψηφίων τα επιτελεία των κομμάτων επιχειρούν την αλίευση ψηφοφόρων, καθώς λαμπερά ονόματα από τον καλλιτεχνικό και τον αθλητικό χώρο συμμετέχουν και σε αυτές τις εκλογές στα ψηφοδέλτια των κομμάτων. Ηθοποιοί, ποδοσφαιριστές, μοντέλα και σκηνοθέτες ζητούν την ψήφο των πολιτών.

Αν και οι επικείμενες εκλογές χαρακτηρίζονται ως οι κρισιμότερες από τη Μεταπολίτευση και μετά, τα κόμματα χρησιμοποιούν κάθε θεμιτό μέσο προκειμένου να εξασφαλίσουν την πολυπόθητη νίκη. Δέλεαρ αποτελεί για τα επιτελεία των κομμάτων η εμφάνιση εκπροσώπων από τον χώρο της showbiz στα ψηφοδέλτιά τους. Για τον λόγο αυτό επιθυμούν το «πάντρεμα» πολιτικής και showbiz, αφού η δεύτερη «πουλάει» ακόμη και θα τους εξασφαλίσει πολύτιμες ψήφους.


Την ώρα που τα κόμματα αλληλοκατηγορούνται για το ποιος ευθύνεται για την κρίση και τα αδιέξοδα στα οποία έχει βρεθεί η χώρα, κατέθεσαν για ακόμη μία φορά ψηφοδέλτια με ονόματα ηθοποιών, αθλητών και ανθρώπων της εγχώριας showbiz, ώστε εγκαταλείποντας, αν δεν το έχουν ήδη κάνει, τα πλατό, τη σκηνή και τα πάλκα να συμβάλουν και αυτοί με τον τρόπο τους στην ανανέωση της Βουλής και στην αναβάθμιση της πολιτικής.

Βέβαια, αν και δεν είναι όλοι οι προερχόμενοι από τον καλλιτεχνικό και τηλεοπτικό χώρο, ούτε λειτουργούν όλοι με κριτήρια πασαρέλας και celebrity, φαίνεται ότι τα κριτήρια αυτά κατέχουν ολοένα και πιο περίοπτη θέση στην κλίμακα αξιολόγησης και επιλογής υποψηφίων από τους αρχηγούς, με αποτέλεσμα να εντάσσονται στα ψηφοδέλτια ακόμη και άνθρωποι που απλώς έτυχε να γίνουν (τηλεοπτικώς) διάσημοι στη ζωή τους, έστω και για πέντε λεπτά.

Με Αντζελα Γκερέκου και Νόνη Δούνια η Ν.Δ.

Η περίπτωση της υφυπουργού Πολιτισμού Αντζελας Γκερέκου είναι η πιο χαρακτηριστική περίπτωση, καθώς έχει πολύ υψηλά ποσοστά αναγνωρισιμότητας, ενώ στο «γαλάζιο» στρατόπεδο μετά το πολιτικό «μπαμ» με την πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ αποφάσισαν να ομορφύνουν και άλλο τις υποψηφιότητες.

Στο «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. θα συμπεριληφθεί το γνωστό πρώην μοντέλο και νυν επιχειρηματίας Νόνη Δούνια, η οποία είχε λάβει στο παρελθόν και τον τίτλο της Β' Μις Ελλάς και ασχολήθηκε για κάποιο διάστημα και με την υποκριτική. Τώρα θα δώσει τη μάχη της στην Α' Πειραιώς. Μάλιστα, για να μη μείνουν παραπονεμένοι και οι ψηφοφόροι της μεγαλύτερης περιφέρειας, αποφασίστηκε να κατέβει υποψήφια στη Β' Αθηνών και η προερχόμενη από τους ΑΝ.ΕΛ. Κατερίνα Καλαγκμπόρ. Η ίδια δεν είναι τόσο γνωστή στο πανελλήνιο από τις πολιτικές θέσεις, όσο από τις σέξι φωτογραφίσεις της.

Ο ΣΥΡΙΖΑ προτιμά (περισσότερο) τους ηθοποιούςΜία θέση στη Βουλή -με τον ΣΥΡΙΖΑ- διεκδικούν και προερχόμενοι από τον χώρο του θεάματος πρώην ηθοποιοί όπως η Μαρία Κανελλοπούλου. Η Τασία του «Καφέ της Χαράς», βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Αχαΐα στις βουλευτικές εκλογές του Μαΐου του 2012, εξελέγη βουλευτής με 8.760 ψήφους, δεύτερη πίσω από τον αρχηγό του κόμματος Αλέξη Τσίπρα.

Η ηθοποιός και σκηνοθέτρια Μάνια Παπαδημητρίου διαδέχθηκε τον Μανώλη Γλέζο στη Βουλή μετά την εκλογή του στο Ευρωκοινοβούλιο. Τώρα είναι υποψήφια στη Β' Αθηνών. Υποψήφιος είναι ο γνωστός ηθοποιός Γιώργος Πάντζας στο Υπόλοιπο Αττικής, αλλά και η Αννα Βαγενά στη Λάρισα. Η κυρία Βαγενά στις εκλογές του 2012 εξελέγη με το ΠΑΣΟΚ, αλλά τότε ο Γιώργος Παπανδρέου τη διέγραψε μέσα σε μία μέρα, επειδή δεν ψήφισε το Μνημόνιο.

Τα «βάρη» του ΠΑΣΟΚ πάνω στον Πύρρο Δήμα

Στο ΠΑΣΟΚ, στη μάχη του σταυρού στη Β' Αθηνών κατεβαίνει ο χρυσός ολυμπιονίκης στην άρση βαρών Πύρρος Δήμας, ο οποίος εξελέγη με το ψηφοδέλτιο Επικρατείας στις προηγούμενες εκλογές. Στην Α' Θεσσαλονίκης συμμετέχει ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και προπονητής Γιάννης Γούναρης. Ούτε το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας απέφυγε τα τελευταία χρόνια τον πειρασμό να εκλέξει διασήμους, οι οποίοι ωστόσο δεν μπόρεσαν να διακριθούν στο Κοινοβούλιο για το έργο τους. Το ΚΚΕ τοποθέτησε στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας τον γνωστό προπονητή μπάσκετ Κώστα Πετρόπουλο, ενώ υποψήφιοι για ακόμη μία θητεία θα είναι οι ηθοποιοί Ελένη Γερασιμίδου, Λίλα Καφαντάρη και Παύλος Ορκόπουλος. Με το ψηφοδέλτιο της Χρυσής Αυγής κατεβαίνει υποψήφιος στο Υπόλοιπο Αττικής ο Σωτήρης Βοργιάς, πρώην διεθνής διαιτητής και αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού ε.α.

Συνωστισμός πρώην αθλητών στο Ποτάμι

Υποψήφιοι με το Ποτάμι είναι ηθοποιοί και πρώην αθλητές. Συγκεκριμένα, στην Α' Αθηνών κατεβαίνει η ηθοποιός Εφη Βενιανάκη, στη Β' Αθηνών ο πρώην διεθνής καλαθοσφαιριστής και νυν προπονητής μπάσκετ, πρωταθλητής Ευρώπης το 1987 με την εθνική μας ομάδα Μέμος Ιωάννου. Στον στίβο της πολιτικής εισέρχεται ο προπονητής και πρώην πρόεδρος της ομοσπονδίας βόλεϊ Στέλιος Προσαλίκας. Μαζί τους και η γνωστή ηθοποιός Γιώτα Φέστα. Στο Υπόλοιπο Αττικής οι ψηφοφόροι θα συναντήσουν την ηθοποιό Σοφία Κομηνέα. Με το ψηφοδέλτιο του Ποταμιού θα δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους ο Γιώργος Μαυρωτάς και η Σταυρούλα Αντωνάκου, οι οποίοι θα εκπροσωπήσει τον υγρό στίβο και συγκεκριμένα το ελληνικό πόλο στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου. Θυμίζουμε ότι η πρώην αρχηγός του Εθνικού και αθλήτρια κατέκτησε σχεδόν τα πάντα με την Εθνική Γυναικών. Επίσης, στη Β' Αθηνών ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Νίκος Ορφανός (ήταν στο Ποτάμι από την ίδρυση του κόμματος). Στη Μεσσηνία, ο ηθοποιός Γιώργος Γιαννόπουλος.

Ελενα Κουντουρά, Κρ. Βαζέχα και Ομ. Ευστρατιάδης

Ο ηθοποιός Παύλος Χαϊκάλης και το πρώην μοντέλο Ελενα Κουντουρά θα διεκδικήσουν εκ νέου μια θητεία στη Βουλή πλάι στον Πάνο Καμμένο, ο οποίος προχώρησε σε μια μεταγραφή που προκάλεσε αίσθηση, αυτή του πρώην ποδοσφαιριστή του ΠΑΟ Κριστόφ Βαζέχα. Παράλληλα, ο κ. Καμμένος έφερε στο κόμμα του και τον επί πολλά χρόνια σκηνοθέτη της Αννίτας Πάνια αλλά και γνωστών ταινιών Ομηρο Ευστρατιάδη, ο οποίος κατεβαίνει υποψήφιος στη Β' Αθηνών. Εξάλλου και ο δήμαρχος Στυλίδας και ηθοποιός Απόστολος Γκλέτσος αποφάσισε να βάλει... Τελεία στο υπάρχον πολιτικό σύστημα, δημιουργώντας το δικό του κόμμα και κατεβάζοντας ως υποψήφια την τραγουδίστρια Κατερίνα Στανίση, η οποία είπε πως θέλει να αναλάβει το υπουργείο Πολιτισμού. Στη Β' Αθηνών με την Τελεία υποψήφια θα είναι και η Φωτεινή Τσιτσιγκού, γνωστή από τη συμμετοχή της στο «Fame Story 1».

Πηγή: espressonews
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ