2015-01-19 13:29:19
Φωτογραφία για Bανταράκης - Κουρή: Τι απαντούν για την εκδήλωση στήριξης του ξενώνα κακοποιημένων γυναικών
Σε εποχές παρακμής και αμοραλισμού είναι σύνηθες να διατυπώνονται απόψεις ατεκμηρίωτες και συκοφαντικές, με μοναδικό κριτήριο την ατομική προβολή και προώθηση. Αφορμή για αυτές τις σκέψεις, μου έδωσαν δηλώσεις στελεχών της πρώην δημοτικής αρχής σχετικά με την εκδήλωση ενίσχυσης του ξενώνα κακοποιημένων γυναικών του δήμου Πατρέων.

Είναι λυπηρό αλλά και επικίνδυνο για την συνοχή, την αλληλοβοήθεια και την αλληλο-εμπιστοσύνη, όταν κάποιοι είτε από άγνοια, είτε από σκοπιμότητα αφήνουν υπονοούμενα σε βάρος συμπολιτών τους και εργαζομένων. Οφείλουν, όπως συμβαίνει σε υγιείς δημοκρατικές κοινωνίες, να γνωρίζουν τη σκληρή πραγματικότητα πριν προβούν σε δηλώσεις.

Εδώ και δυο μήνες έχει ξεκινήσει πανελλήνια εκστρατεία ώστε να δοθούν τα χρήματα του ΕΣΠΑ που αντιστοιχούν στις συγκεκριμένες δομές. Η Κυβέρνηση στα πλαίσια των αντικοινωνικών και επαχθών πολιτικών της, άφησε ακάλυπτους οικονομικά τους ξενώνες και τόσο οι εργαζόμενοι έμειναν απλήρωτοι όσο και οι φιλοξενούμενες αβοήθητες. Πανελλήνια λοιπόν, είναι η προσπάθεια στήριξης των συγκεκριμένων δομών και έχουμε χρέος όλοι να βοηθήσουμε χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς.


Εξάλλου, όπως συμβαίνει και για τις χρηματοδοτούμενες από το κράτος δομές φτώχειας, άλλες στηρίζουμε (συσσίτιο, παντοπωλείο) εμείς οι πολίτες, ενώ άλλες αν και χρηματοδοτούμενες, παραμένουν ανενεργές (λαχανόκηπος). Η διαφαινόμενη δυσλειτουργία τους, που σήμερα είναι μια σκληρή πραγματικότητα, η με σταθερή χρηματοδότησή τους και το πεπερασμένο του χρόνου τους (ημερομηνία λήξης των προγραμμάτων μέσα στο 2015) ήταν από τα βασικά πολιτικά αντεπιχειρήματα πολλών δημοτικών συμβούλων.

Ο στόχος του αντιλόγου δεν ήταν να μη γίνουν οι δομές αλλά να υλοποιηθούν με τον καλύτερο και αποδοτικότερο τρόπο.

Οι φορείς που διοργάνωσαν τη συγκεκριμένη εκδήλωση στόχευαν επίσης, στην ενημέρωση του κόσμου:

για τις αιτίες και τις συνέπειες της ενδοοικογενειακής βίας,

για τους φορείς και τις δομές προστασίας,

έτσι ώστε πολλές γυναίκες που υφίστανται σωματική, σεξουαλική ή ψυχική βία να σπάσουν τη σιωπή τους και να απευθυνθούν στους ειδικούς.

Με στόχευση την ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση και τη στήριξη οι διοργανωτές θα συνεχίσουμε την παρέμβασή μας στην τοπική κοινωνία. Ευχαριστούμε θερμά τους συμπολίτες που ανταποκρίθηκαν, τις υπηρεσίες του δήμου και του ΚΟΔΗΠ, τους καλλιτέχνες που αφιλοκερδώς συμμετείχαν και τους χορηγούς επικοινωνίας.

«ΣΠΑΜΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ» λοιπόν και αγωνιζόμαστε για μια περήφανη και αξιοπρεπή ζωή!

Ήρα Κουρή

Απόστολος Βανταράκης
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ