2015-01-20 07:38:17
Φωτογραφία για Προβληματίζει τη Ν.Δ η ροή γαλάζιων ψηφοφόρων προς το Ποτάμι
Η ροή γαλάζιων ψηφοφόρων προς το Ποτάμι προβληματίζει τη Νέα Δημοκρατία, καθώς οι μετρήσεις στην τελική ευθεία προς τις... κάλπες δείχνουν τάσεις περαιτέρω αποσυσπείρωσης.

Το ζητούμενο για τη Ν.Δ δεν είναι μόνο να πείσει τους -κατά βάση κεντρώους σύμφωνα με τα ποιοτικά στοιχεία των δημοσκοπήσεων- αναποφάσιστους και να αντιμετωπίσει τον κίνδυνο αποχής, αλλά και να ανακόψει τις διαρροές προς το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη, που παρατηρούνται τις τέσσερις τελευταίες ημέρες, παρά τα σκληρά διλήμματα για την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και τη φορολόγηση της μεσαίας τάξης.

Ενώ με την προκήρυξη των εκλογών τα διλήμματα αυτά είχαν λειτουργήσει συσπειρωτικά, όσο περνάει ο καιρός η αίσθηση ότι -παρόλο που κλείνει η ψαλίδα- ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί και προηγείται στην πρόθεση ψήφου, μερίδα των ψηφοφόρων που δήλωναν ότι θα ψηφίσουν Ν.Δ στρέφεται προς το Ποτάμι ως πιθανό ρυθμιστή των εξελίξεων.


Ως απάντηση σε αυτές τις αμφιταλαντεύσεις της γαλάζιας βάσης, ο Αντώνης Σαμαράς επισείει πλέον στις ομιλίες του τον κίνδυνο ακυβερνησίας σε περίπτωση πρωτιάς του ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίον παρουσιάζει ως πολιτική δύναμη χωρίς συμμάχους και στέλνει το μήνυμα κρισιμότητας της κάθε ψήφου, καθώς το πρώτο κόμμα θα πάρει το μπόνους του εκλογικού νόμου.

“Το Ποτάμι είναι σίγουρα τρίτο. Το μεγάλο στοίχημα είναι ποιος θα είναι πρώτος”, τονίζουν επίσης γαλάζιες πηγές, σημειώνοντας ότι εάν είναι η Ν.Δ πρώτη δύναμη, τότε το Ποτάμι θα έχει ρόλο και θέση στην επόμενη κυβέρνηση. “Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτος τότε το Ποτάμι θα "πνιγεί" στον εγωισμό της εμμονής του προγράμματος Θεσσαλονίκης, στην αλαζονεία του "δεν συνεργάζομαι" και στον λαικισμό των αντιφάσεών του”, υποστηρίζουν μάλιστα, επιχειρώντας έτσι να δείξουν πως σε περίπτωση συνεργασίας με το ΣΥΡΙΖΑ το Ποτάμι θα έχει την τύχη της ΔΗΜΑΡ.

Οι ίδιες πηγές εκτιμούν επιπλέον ότι όσο περνάνε οι ώρες, η συσπείρωση γύρω από τη ΝΔ θα ανέβει ξανά “μιας και μόνο αυτή μπορεί να αποτελέσει την εγγύηση για μια σίγουρη ευρωπαϊκή πορεία της χώρας” και δεν πτοούνται από τα στοιχεία των μετρήσεων, με τη λογική ότι: “Η καθημερινή μετατόπιση ψηφοφόρων είναι λογική σε μία σύντομη προεκλογική περίοδο, όπου ο πολιτικός χρόνος είναι εμφανώς συμπυκνωμένος και κάθε ώρα που περνάει διαμορφώνει κάτι νέο.” Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ