2015-01-20 11:14:44
Φωτογραφία για H «Λίτσα» του κυκλώματος Βλαστού δίνει απαντήσεις: Ποιος έχει τα λύτρα από την απαγωγή Παναγόπουλου
Η υπόθεση του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου, στις αρχές του 2009, είχε προκαλέσει πανελλήνιο ενδιαφέρον, ωστόσο, μέχρι πρόσφατα δεν είχε γίνει γνωστή η... τύχη των περίπου 30 εκατ. ευρώ που είχαν κατατεθεί για την απελευθέρωσή του.

Τη λύση φαίνεται πως δίνει η «Λίτσα» της οργάνωσης, η Ευαγγελία Βλαστού η οποία καίει με την κατάθεσή της τον πρώτο της ξάδερφο και όλο το κύκλωμα εκβιαστών που βασίλευε μέσα και έξω από τις φυλακές.

«Τα λύτρα της απαγωγής Παναγόπουλου τα φυλάει ένας γέρος εφοπλιστής στη Θεσσαλονίκη και από εκεί ξέρω ότι ορισμένα τα κατέβασε ο Σκαφτούρος γιατί εκτός ότι μου τα έδωσε ο ίδιος, μου το είχε πει και ο Βλαστός ότι αυτός θα τα φέρει" είπε στην κατάθεσή της η εξαδέλφη του Παναγιώτη Βλαστού.

Οπως η ίδια δήλωσε, ένα μέρος των χρημάτων το έθαψε μέσα σε βαζάκια και τάπερ κάτω από τσιμέντο και πλακάκια στο σαλόνι του σπιτιού της.

Χαρακτηριστικά αναφέρει στην κατάθεσή της:


«Τον Μάρτη του 2012 πήρα 500.000 ευρώ από τον πατέρα του Γιάννη Σκαφτούρου. Είπα στο Βλαστό ότι θα τα θάψω κάτω από τα πλακάκια του σπιτιού μου, όπως και έκανα. Στα τέλη του 2012 με Ιανουάριο 2013 ο Βλαστός μου είπε να πάρω άλλα λεφτά και να τα θάψω στο ίδιο σημείο. Πήγα μόνη μου στο σπίτι που έμενε η μητέρα του Σκαφτούρου και μου έδωσε μία σακούλα κρεάτων με 1,1 εκατ. ευρώ. Τα έθαψα και αυτά στο ίδιο μέρος. Η δικηγόρος ήρθε στο σπίτι μου με μηχάνημα για να τα μετρήσουμε. Τα μετρήσαμε δύο φορές και τα βρήκαμε λιγότερα, ήταν 1,250 εκατ. ευρώ. Έσκαψα πάλι κάτω από το πάτωμα του σαλονιού, βγάζοντας τα πλακάκια αλλά και πάλι δεν τα βρήκα. Τρομοκρατήθηκα τόσο πολύ επειδή ξέρω ότι ο Βλαστός είναι αδίστακτος και ικανός να με σκοτώσει», είπε στους αστυνομικούς και στην κατάθεσή της πρόσθεσε ότι ενδεχομένως κάποια βαζάκια τα πέταξε κατά λάθος σε μπάζα και εν συνεχεία στα σκουπίδια και γι' αυτό δεν βρέθηκαν.

Πηγή: iefimerida
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ