2015-01-23 14:07:10
Φωτογραφία για Κομισιόν: Η Ελλάδα θα χρειαστεί παράταση του Μνημονίου...
Στις Βρυξέλλες θεωρούν σχεδόν βέβαιο πως η Αθήνα θα ζητήσει και νέα παράταση του υφιστάμενου Μνημονίου Ενδεικτικό είναι πως αξιωματούχος της Ευρωζώνης δήλωσε ότι είναι σχεδόν «στατιστικά απίθανο» να μπορέσει να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος μέχρι τέλος Φεβρουαρίου.

Στατιστικά απίθανο να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση τον Φεβρουάριο

Μιλώντας σε δημοσιογράφους ο αξιωματούχος της ΕΕ τόνισε ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί εντελώς το ενδεχόμενο, αν μία κυβέρνηση έχει την πολιτική βούληση, όπως είπε, να κλείσει την αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος πριν το τέλος του Φεβρουαρίου. Ωστόσο, εκτίμησε ότι είναι «εκτός στατιστικών πιθανοτήτων» να συμβεί κάτι τέτοιο.

Η νέα κυβέρνηση θα πρέπει να ζητήσει παράταση του προγράμματος

Ανέφερε, επίσης, ότι προϋπόθεση για να παραταθεί το ελληνικό πρόγραμμα, είναι να το ζητήσει η επόμενη ελληνική κυβέρνηση. Σχετικά με τη χρονική διάρκεια της παράτασης, σημείωσε ότι αυτό είναι κάτι που θα το αποφασίσει η ελληνική κυβέρνηση, σχολιάζοντας πάντως ότι λίγες εβδομάδες προφανώς δεν είναι αρκετές. Συνεχίζοντας, ο ίδιος αξιωματούχος, υπογράμμισε ότι όποια κυβέρνηση προκύψει μετά τις ελληνικές εκλογές, έχει συμφέρον να περιορίσει οποιονδήποτε κίνδυνο για το καλό της χώρας και των πολιτών.


Μετά την αξιολόγηση η συζήτηση για το χρέος

Ερωτηθείς πότε θα ξεκινήσει η συζήτηση για το ελληνικό χρέος, ο αξιωματούχος της ευρωζώνης απάντησε ότι η συζήτηση αυτή δεν μπορεί να ξεκινήσει πριν ολοκληρωθεί η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος.

Η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας θα εξεταστεί στο Eurogroup που συνεδριάζει στις 26 Ιανουαρίου στις Βρυξέλλες, στον απόηχο των αποτελεσμάτων των ελληνικών εκλογών. Την Ελλάδα αναμένεται να εκπροσωπήσει ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης.

Μέρκελ: Θα συνεργαστούμε με την τωρινή ή τη νέα κυβέρνηση

«Περιμένουμε την απόφαση του ελληνικού λαού και θα συνεργαστούμε με την τωρινή ή τη νέα κυβέρνηση. Είναι σημαντικό να δείξουμε την αλληλεγγύη μας προς την Ελλάδα, η οποία αντιμετωπίζει μια δύσκολη κατάσταση. Είμαι σίγουρη ότι θα βρεθεί λύση» υπογράμμισε από την πλευρά της η καγκελάριος της Γερμανίας. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ