2015-01-23 18:28:04
Φωτογραφία για Τσίπρας: Μέχρι τον Ιούλιο η συμφωνία με τους εταίρους
Ο ελληνικός λαός βρίσκεται μπροστά σε δίλημμα. Πολιτικοί μας αντίπαλοι προτίμησαν να κρυφτούν σε αίθουσε και πολιτικούς μονολόγους γιατί δεν είχαν επιχειρήματα. Η στρατηγική τους ήταν του φόβου και του τρόμου.Κοιτάμε το μέλλον με αισιοδοξία και απευθυνόμαστε σε κάθε Έλληνα και Ελληνίδα του ζητάμε αυτή την Κυριακή να ψηφίσει για την Ελλάδα και να ενώσει τη δύναμή του με τον ΣΥΡΙΖΑ που αποτελεί την μοναδική επιλογή ότι θα σταματήσει, είπε κατά την έναρξη της διακαναλικής του συνέντευξης ο κ. Τσίπρας.

«Είμαστε ένα βήμα πριν την απόλυτη πλειοψηφία στη Βουλή. Την έχουμε ανάγκη. Όχι για να χτίσουμε μια αυτοδυναμία αλαζονείας όπως τα άλλα κόμματα που κυβέρνησαν αλλά για να έχουμε τα χέρια μας λυμένα, έχουμε δεσμεύσεις που θέλουμε να υλοποιήσουμε, δεσμεύσεις συγκρούσεων που πρέπει να κάνουμε μέσα και έξω από την Ευρώπη. Καταργείται ο ΕΝΦΙΑ - αφορολόγητο 12.000 ευρώ για όλους.

Η ισχυρή διαπραγματευτική δύναμη που πρέπει να έχει η επόμενη κυβέρνηση προϋποθέτει μια καθαρή εντολή. Με το χέρι στην καρδιά καλούμε τους Έλληνες να στηρίξουν τον ΣΥΡΙΖΑ για να υλοποιήσουμε το σχέδιο μας», τόνισε.


«Έχω την αίσθηση ότι η επόμενη μέρα θα είναι τελείως διαφορετική. Η 25η είναι μια ημέρα ορόσημο. Δεν θέλουμε μια απλή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ αλλά ένας ιστορικός θρίαμβος για τον λαό μας. Την επόμενη μέρα είναι προφανές ότι δεν θα υπάρχουν μνημόνια, δεν υπάρχει τρόικα, δεν υπάρχει ο Σαμαράς και οι πολιτικές δυνάμεις που υπέγραψαν και θέλουν να τηρήσουν τις δικές τους δεσμεύσεις.

Ο δρόμος θα είναι δύσκολος και ανηφορικός. Χρειάζεται εθνική ενότητα και συνωχή προκειμένου η χώρα να σταθεί ξανά στα πόδια της και ο λαός να κερδίσει όσα δικαιούται. Για μας αποτελεί δέσμευση ότι θα συγκρουστούμε και μέσα και έξω. Έχω την αίσθηση όμως ότι οι πιο σοβαρές συγκρούσεις θα είναι μέσα. Η ευρώπη αλλάζει έστω και με μικρά βήματα. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της αλλαγής.

Μέσα όμως θα συγκρουστούμε με ένα κατεστημένο που οδήγησε τον τόπο εδώ. Έχει να κάνει με διαπλοκή και με όσους πήραν αποφάσεις κρίσιμες τα τελευταία χρόνια, με όσους χρεοκόπησαν τις τράπεζές τους και συνεχίζουν να τις διοικούν, έχει να κάνει και με τα ΜΜΕ. Πρέπει να αλλάξουν πολλά και να εφαρμόζεται η νομιμότητα για όλους και όλοι οι πολίτες θα είναι ίσοι απέναντι στους Νόμους. Το τρίγωνο της αμαρτίας που κυβέρνησε τον τόπο, την επόμενη μέρα με μια ισχυρή εντολή στο ΣΥΡΙΖΑ τελειώνει», απάντησε σε ερώτηση δημοσιογράφου.

«Αυτό που μας απασχολεί πρωτίστως είναι να ολοκληρώσουμε τον προεκλογικό αγώνα με τον καλύτερο τρόπο. Δεν προεξοφλούμε καμία νίκη αν δεν κλείσουν οι κάλπες. Δίνουμε μάχη καθημερινά. Άλλη διαπραγματευτική δυνατότητα έχεις άμα έχει ισχυρή εντολή και άλλη με μια απλή νίκη.

Μας απασχολεί η παρουσία του κ. Χαρδούβελη στο Eurogroup. Για μας οι κρίσιμες μέρες για την διαπραγμάτευση θα είναι αυτές μετά τη συγκρότηση της κυβέρνησης και τη ψήφο εμπιστοσύνης», τόνισε.

Παράλληλα, σημείωσε ότι η ΕΡΤ θα επαναλειτουργήσει. «Η επαναλειτουργία της ΕΡΤ θα είναι ένα από τα πρώτα νομοσχέδια που θα καταθέσουμε στη Βουλή» δεσμεύθηκε ο Αλ. Τσίπρας. «Θα αναγνωστεί στις προγραμματικές δηλώσεις στη νέα Βουλή» πρόσθεσε.

«Οι περιβότητες λίστες θα επανελεγχθούν. Δεν είναι μόνο η λίστα Λαγκάρντ, αλλά και η λίστα Νικολούδη», σημείωσε. «Ο κ. Δήμας έχει ήδη συμβολίσει την επιλογή των δυνάμεων τους χθες... Έχει αποκλειστεί η εκ νέου υποψηφιότητά του για την Προεδρία της Δημοκρατία».

Πηγή: Zougla
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ