2015-01-25 07:56:06
Φωτογραφία για Ο «γολγοθάς» 18χρονου με 41 πυρετό προς αναζήτηση Tamiflu
Σε αγώνα δρόμου επιδίδονται Πατρινοί που είτε έχουν νοσήσει οι ίδιοι από τον ιό της γρίπης, είτε συγγενικά τους πρόσωπα προκειμένου να προμηθευτούν το αντιϊκό φάρμακο «Tamiflu» Το συγκεκριμένο φαρμακευτικό σκεύασμα δεν υπάρχει στα ράφια των περισσοτέρων φαρμακείων, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες η προμηθεύτρια εταιρεία δεν έχει φροντίσει άγνωστο γιατί να διαθέσει και στην αγορά της Αχαϊκής Πρωτεύουσας επαρκή αποθέματα.

«Mε λύπη διαπίστωσα πως υπάρχει παντελής έλλειψη του αντιγριπικού φαρμάκου σε Αχαΐα και Αιτωλοακαρνανία, σε επικοινωνία που είχα με ασθενείς», δήλωσε μιλώντας στο patratora.gr, ο Πατρινός Πνευμονολόγος Σάκης Παπαλεξάτος.

«Μάταια γονείς 18χρονου με 41 πυρετό και από τα κλινικά συμπτώματα έχει διαγνωσθεί πως νοσεί από τον ιό της γρίπης, αναζητούσαν στα διημερεύοντα φαρμακεία της πόλης το αντιγριπικό φάρμακο και δεν το βρήκαν», επισημαίνει ο κ. Παπαλεξάτός.


Την ίδια «τύχη» σύμφωνα με πληροφορίες είχαν ένας 40χρονος ασθενής από την Πάτρα και ένας 60χρονος και μια 50χρονη από την περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας.

Το «Τamiflu», θα πρέπει να χορηγηθεί πριν την λήξη των δυο πρώτων 24ωρων εκδήλωσης του ιού προκειμένου να ανασταλεί ο πολλαπλασιασμός του, επισημαίνουν οι γιατροί.

«Δεν υπάρχει ποτέ επάρκεια του συγκεκριμένου σκευάσματος. Δεν υπάρχει η επάρκεια που θα έπρεπε», ανέφερε σε επικοινωνία που είχε το patratora.gr, με τον Πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πατρών Ανδρέα Σοφιανόπουλο, επισημαίνοντας πως «υπάρχουν λίγα κομμάτια σε λίγα φαρμακεία».

Μάλιστα ο κ. Σοφιανόπουλος δήλωσε πως τα φαρμακεία δεν είναι όλα εφοδιασμένα όπως θα έπρεπε με το συγκεκριμένο φάρμακο, χωρίς όμως αυτό να αποτελεί ευθύνη των φαρμακοποιών, καθώς εξαιτίας της «πολιτική» της συγκεκριμένης εταιρείας που εμπορεύεται το συγκεκριμένο σκεύασμα δεν υπάρχει ποτέ επάρκεια αποθεμάτων….!
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ